Простий рецепт броколі в сметанно-сирному соусі

11 червня 2020, 11:37
Така страва готується за лічені хвилини

Броколі в сметанно-сирному соусі

Суцвіття броколі, приготовлені в соусі зі сметани і сиру, – швидка, смачна і дуже корисна страва, ідеальна для літнього меню. Її можна подавати разом з пастою, рисом або просто хлібом.

Якщо сметану замінити на кокосові вершки, а сир взяти веганський, тоді страва стане пісною.

Реклама

Броколі в сметанно-сирному соусі

Броколі в сметанно-сирному соусі

Час приготування:

Реклама
  • 10 хвилин

Калорійність:

  • 87 ккал на 100 г

Складові:

  • 300 г замороженої мініброколі
  • 200 г сметани 10%
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 зубчики часнику
  • 50 г сиру
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний – за смаком

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Заморожену броколі покладіть в киплячу воду на 2 хвилини. Стежте за часом, щоб не переварити суцвіття, інакше вони стануть занадто м'якими. Якщо ви взяли брокколі стандартного розміру, варіть 5 хвилин.
  2. Приготуйте соус. Змішайте сметану і борошно. Щоб консистенція стала трохи рідшою, можна додати води. Посоліть і поперчіть за смаком. Перекладіть в розігріту сковороду і тушкуйте 1-2 хвилини.
  3. Розжарити другу сковороду з олією. Трохи обсмажте броколі з дрібно порубаним часником близько 2 хвилин.
  4. Залийте броколі підготовленим соусом. Посипте страву тертим сиром і перемішайте. Готуйте ще 3 хвилини.

Як подавати страву

Броколі в сметанному соусі можна подавати разом з пастою і насінням.

Дивіться відео, як вибрати заморожені овочі:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячі котлети з броколі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зробити запіканку з рибою і броколі.