Простий полуничний пиріг на кефірі

29 травня 2019, 11:33
Рецепт літньої випічки з ягодами

Пиріг з полуницею на сметані

Сезон полуниці вже почався! Якщо вам набридло їсти ягоди просто так, ви можете додати їх у пиріг. Ми рекомендуємо простий рецепт пирога з полуницею на кефірі – він готується буквально за лічені хвилини, і виходить дуже смачним і м'яким. 

Дивіться відео, як приготувати полуничне вино:

Реклама

Полуничний пиріг на кефірі

Інгредієнти:

Реклама
  • Борошно – 200 г
  • Цукор – 200 г
  • Кефір – 100 г
  • Пекарський порошок – 1 ч.л.
  • Масло вершкове – 6 ст.л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Ванільний екстракт – 1 ч.л.
  • Полуниця – 100 г

Читайте також:

Рецепт приготування:

  1. Змішати борошно з цукром і розпушувачем.
  2. Потім додати масло кімнатної температури, зробити крихту за допомогою пальців або міксером.
  3. Потім додати яйце, кефір і ваніль. Перемішати до однорідності.
  4. Викласти тісто у форму для запікання.
  5. Прикрасити ягодами (великі потрібно нарізати) і відправити запікатися до розігрітої до 180 градусів духовки на 20-30 хвилин.
  6. Коли пиріг стане золотистим зверху, перевірити його готовність зубочисткою.
  7. Дістати з духовки, остудити і посипати цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шарлотку в мультиварці. "Сьогодні" також ділилися рецептом полуничного пирога з сиром.