Найпростіший сливовий пиріг з цукровим посипанням

7 вересня 2018, 11:00
Готуємо осінній тарт за рецептом популярного блогера Ірини Чадєєвої

Сливовий тарт Фото: pixabay.com

Прянощі і добавки для пирога можна вибирати на свій смак. Тут доречні і кориця, і імбир, і мед, і лимони і алкоголь за смаком, яким можна збризнути сливи – наприклад, амаретто або червоне вино, відмінний вибір – солодкий херес.

Сливовий тарт

Реклама

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • дрібка солі
  • 125 г холодного масла
  • 50 г цукру
  • 1 велике яйце

Для начинки:

  • 12-14 слив
  • 1 ст.л. кукурудзяного крохмалю або меленого мигдалю
  • 2 ст.л. цукру
  • медовий тархун
  • трохи червоного вина або хересу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Борошно, нарізане масло, сіль і цукор потрібно змішати до стану крихти, а потім додати велике яйце і швидко розмішати. Готове тісто покласти охолоджуватися до холодильника на 30-60 хвилин. Якщо яйце замінити жовтком, тісто буде ніжнішим і розсипчастим. Таке тісто не можна довго місити – масло розтане, просочить борошно, і тарт буде жорстким. Масло має танути вже в духовці, при випічці.
  2. Викласти тісто до круглої форми і зробити пальцями бортики.
  3. Сливи "Угорка" порізати четвертинками і викласти на основу з тіста, присипану мигдалем або крохмалем.
  4. Розтерти в ступці цукор з медовим тархуном, посипати начинку. Зверху злегка полити червоним вином або хересом.
  5. Випікати пиріг при 200 С близько 25 хвилин. Перед подачею остудити.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як зробити і законсервувати сливовий соус на зиму. Ми також розповідали, як приготувати сливовий пиріг з медом і хрусткою крихтою.

Дивіться відео, як приготувати сливове вино в домашніх умовах:

Реклама