Правильно приготовлена риба зміцнить серце

21 вересня 2015, 16:14

Зображення: xvatit.com

Дослідники з Гавайського Університету в Маноа (The University of Hawaii at Manoa) прийшли до висновку, що найбільшу кількість жирних кислот омега-3, які зменшують ризик розвитку серцево-судинних захворювань, можна отримати тільки із запеченої або вареної риби. Також дослідники виявили, що отримати найбільшу кількість корисних речовин можна, додаючи до риби соєвий соус або соєвий сир (тофу).

Експерти проаналізували кількість і частоту уживаних жирних кислот омега-3 у 82243 чоловіків і 103884 жінок віком від 45 до 75 років, у яких не було підозр на серцево-судинні захворювання. Через цілих 11 років і 9 місяців серцево-судинні захворювання розвинулися всього у 4516 учасників. У чоловіків, які вживали близько 3,3 грамів поліненасичених жирних кислот у день, ризик розвитку серцево-судинних захворювань знизився на 23%, в порівнянні з тими чоловіками, які вживають 0,8 грамів жирних кислот омега-3 в день.

Реклама

Вживання жінками тільки жирних кислот омега-3 не показало результатів. Але додавання до риби соєві продукти (соєвий соус і тофу), які містять фітоестрогени, дозволили зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.