Глазур наносять на охолоджений торт. Фото: depositphotos.com
Ніщо не зрівняється з домашнім пирогом. Але щоб уникнути кулінарного провалу, вам знадобиться більше, ніж просто хороший рецепт.
Як правильно замісити тісто
Текстура торта залежить від співвідношення використовуваних інгредієнтів і методу, за яким вони змішуються.
Просіювання
В наші дні борошно продається попередньо просіяне, тому зазвичай немає необхідності просівати його ще раз. Але є винятки: борошно для бісквіта потрібно просіяти, щоб наситити його киснем і забезпечити легку текстуру торта, а борошняні суміші, що містять спеції, какао-порошок і соду, вимагають просіювання, щоб видалити будь-які грудочки.
Збивання
Вершкове масло і цукор зазвичай збивають до посвітління, і тільки потім додають решту інгредієнтів. Це насичує тісто повітрям, і готовий пиріг виходить пишним та ніжним. Не перестарайтеся: після додавання яєць і борошна тісто потрібно перемішувати акуратно, інакше текстура торта стане важкою і зернистою.
Як правильно випікати
Форми для торта
Рецепти призначені для конкретних тортів, тому важливо використовувати зазначені розміри. Торт не прилипне до форми, якщо попередньо змастити її маслом і присипати борошном. Форму також можна застелити антипригарним папером.
Випічка
- Точна температура духовки дуже важлива, тому, якщо ви робите багато випічки, термометр для печі є хорошою інвестицією. Вентиляційні печі більш гарячі, ніж звичайні, тому зменшите температуру на 10-20 ° C.
- Розміщуйте форму в нижній третині духовки, щоб верхня частина торта була в середині печі.
- Пиріг готовий, коли він починає відходить від стінок форми, а його верх стає пружним.
- Для остаточної перевірки вставте зубочистку в центр пирога – вона повинна вийти сухою. Якщо до неї прилипли крихти, випікайте ще 5 хвилин, потім спробуйте ще раз.
- Охолодження
Коли ви виймаєте пиріг з духовки, дайте йому охолонути протягом 5-10 хвилин, перш ніж перевертати на решітку для охолодження. Не залишайте його в формі довше, інакше він відволожиться. Якщо пиріг застряг, проведіть ножем уздовж стінок форми. Негайно зніміть антипригарний папір для випічки.
Нанесення крему або глазурі
Глазуруйте охолоджений торт, підставивши під грати аркуш паперу для випічки. Зайвий крем вільно стікатиме, а не накопичуватиметься біля основи, в той час як папір для випічки допоможе не забруднити стіл.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Основні інгредієнти
Яйця
Використовуйте свіжі яйця середнього розміру (55-60 г). Дістаньте їх з холодильника принаймні за годину до замішування тіста, щоб вони нагрілися до кімнатної температури.
Масло
Використовуйте вершкове масло кімнатної температури. Щоб швидко розм'якшити масло, просто поставте його в мікрохвильову піч на 20 секунд або натріть на середній терці.
Молоко і кисломолочні продукти
Завжди використовуйте кефір, молоко або сметану кімнатної температури, щоб запобігти розшаруванню тіста.
Борошно
Самопіднімальне борошно вже містить розпушувач, але якщо у вас є тільки просте борошно під рукою, додайте 2 ч. л. розпушувача на 1 склянку борошна.
Цукор
Це те, що дає торту його структуру. Для більш тонкої текстури використовуйте дрібний цукор, цукрову пудру або світло-коричневий цукор – вони розчиняться в тісті швидше.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати торт з печива з масляним кремом. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом японського чизкейка з сиру з шоколадним печивом. Крім цього, ми розповідали, як спекти горіхове печиво з мигдальними пелюстками.
Дивіться відео про австралійські пироги, які випікають в Україні: