Пожарські котлети: класичний рецепт приготування

12 липня 2018, 13:49
Апетитні курячі котлети

Пожарські котлети відрізняються соковитістю і хрусткою скоринкою. Вони готуються з курки і їх панірують у сухарях з білого хліба. На гарнір до Пожарських котлет можна подати зелений горошок, квасолю, цвітну капусту, попередньо зварені і заправлені олією, а також смажену картоплю.

Пожарські котлети

Реклама

Складові:

  • 1 курка вагою близько 1 кг
  • 100 г білого хліба
  • 1/2 склянки молока
  • панірувальні сухарі
  • 4-5 ст.л. олії

Рецепт приготування:

  1. Випатрану і обпалену курку помити, відокремити разом зі шкірою м'ясо від кісток. Пропустити через м'ясорубку.
  2. Додати замочений в молоці хліб, ще раз пропустити через м'ясорубку. Додати трохи розігрітого масла, посолити і ретельно перемішати.
  3. Готовий фарш обробити у вигляді невеликих котлет і обваляти в панірувальних сухарях.
  4. Підготовлені котлети обсмажити на олії з обох боків на розігрітій сковороді, протягом 4-5 хвилин, поки не утвориться золотава скоринка.
  5. Потім сковороду з котлетами поставити на 5 хвилин в духовку або накрити кришкою і залишити на деякий час на слабкому вогні.
  6. Подаючи на стіл, готові котлети перекласти на тарілку і полити розтопленим маслом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом котлет з курки з овочами. Ми також розповідали, які смачні страви можна приготувати з фаршу. Крім цього, ми писали, як приготувати котлети з картоплі з лососем і горошком.

Реклама

Дивіться відео, як вибрати якісний фарш: