Підвищений тиск лікується спаржею

24 серпня 2015, 05:28
Для визначення молекули вчені використовували мас-спектрометрію – технологію, що включає сканування компонентів для пошуку в них молекул

Фото з архіву "Сегодня"

Людство вже давно помітило здатність спаржі знижувати артеріальний тиск. І ось тепер вчені з Японії з'ясували, що компоненти в цій рослині дійсно інгібують фермент ACE, який вносить свій сумний внесок у розвиток гіпертонії, повідомляє "Ортодокс".

У дослідження , результати якого опубліковані Journal of Natural Products , група вчених з RIKEN Center for Sustainable Resource Science разом з колегами з Chiba University використовувала область цільової метаболіміки ( піонерами якій вони самі і є ) для визначення нової інгібуючої ACE молекули в спаржі . Цю молекулу вони назвали аспараптін , саме їй відводиться основна роль в лікуванні гіпертонії за допомогою спаржі.

Реклама

Для визначення молекули вчені використовували мас- спектрометрії – технологію, що включає сканування компонентів для пошук у в них молекул. Свій пошук вони зосередили на різних молекулах , що містять сірку. Вони визначили кілька таких молекул , а потім перевірили їх дієвість у справі інгібування ACE . Виявлений ними новий компонент аспараптін виявився дуже ефективним при лікуванні гіпертонії .