Постійне вживання фруктів знижує ризик смерті від раку майже в 2 рази – вчені

4 червня 2015, 04:50
Суть відкриття така, що незалежно від статі і віку людини, чим більше фруктів вона їсть, тим менше її шанси на передчасну смерть

Фото: open.az

Постійне вживання фруктів знижує ризик смерті від раку майже в 2 рази. Подібні висновки були зроблені співробітниками одного з коледжів Лондонського університету, які вивчали протягом 10 років харчові звички, тривалість життя і схильність до різних хвороб 65 тисяч жителів Англії, повідомляє toneto.net.

Так, люди, що з'їдають 7 або більше порцій фруктів на день, помирають від раку, хвороб серця та інших проблем зі здоров'ям майже в два рази рідше в порівнянні з іншими жителями планети, які майже їх не вживають.

Реклама

Суть відкриття така, що незалежно від статі і віку людини, чим більше фруктів вона їсть, тим менше її шанси на передчасну смерть. Вчені відзначають, що найпозитивніший ефект можна отримати від поїдання овочів. Однак і фрукти не варто виключати з раціонів.

За даними авторів дослідження, якщо з'їдати в день по 7-8 порцій овочів або фруктів, то ймовірність передчасної смерті знизиться в два рази, якщо в денний раціон включено 3 порції, то ефект знизиться до 13%, якщо людина вживає в їжу не більше 1 шматочка фрукта чи овоча в день, то його стан здоров'я залишиться майже на колишньому рівні.