Пісна випічка: рецепт шоколадного кексу з глазур'ю

17 грудня 2019, 10:00
Дуже смачний кекс без яєць і масла

Пісний кекс з шоколадом

Різдвяний піст розпочався 28 листопада і триватиме 40 днів . В цей час церковний статут забороняє вживати в їжу м'ясо, молоко і яйця.

Дивіться відео, як пісне печиво на розсолі:

Реклама

Ми розповімо, як спекти пісний шоколадний кекс з горіхами на рослинному маслі. Це ідеальне доповнення до чаю або кави.

Читайте також:

Реклама

Пісний шоколадний кекс з глазур'ю

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 322 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для кексу:

  • 1 склянка цукру
  • 1/4 склянки рослинного масла
  • 1 ст.л. оцту
  • 1 стакан завареного кави
  • 2 ст.л. какао-порошку
  • 1.5 склянки борошна
  • 1 ч.л. солі
  • Колоті горіхи – за смаком

Для глазурі:

  • 80 г чорного шоколаду 72% какао
  • 80 мл окропу

Спосіб приготування:

  1. Цукор змішати з чвертю склянки рослинного масла, оцту і завареною кавою.
  2. У другу ємність просіяти борошно, какао-порошок, борошно і соду.
  3. Всипати в рідку суміш суху, перемішати. Додати горіхи. Ще раз перемішати, влити в силіконову форму для кексу і випікати 25-30 хвилин при температурі 180 °С.
  4. Готовність перевірити зубочисткою. Дати охолонути 10 хвилин, потім перекласти на решітку.

Як зробити глазур для кексу

Шоколад подрібнити, залити окропом, перемішувати до отримання гладенької емульсії. Остиглий кекс полити шоколадною глазур'ю.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пісних оладок на мінералці . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісної яблучної шарлотки .