Популярна українська страва виявилася смертельно небезпечною

9 липня 2018, 17:01
Вчені назвали головну небезпеку цього продукту

Харчуйтеся правильно. Фото: depositphotos

Нещодавнє дослідження дозволило виявити загрозливі наслідки, до яких призводить вживання смаженої картоплі. Причому небезпеки криється не тільки в традиційно смаженій на пательні картоплі, але і в картопляних чіпсах, картоплі-фрі і дерунах.

Результати спостережень показали, що вживання цих продуктів вдвічі підвищує ризик передчасної смерті. Досить ласувати ними мінімум двічі на тиждень.

Реклама

За словами вчених, під час смаження в крохмалистих продуктах, до яких відноситься і картопля, виділяється особливо токсична речовина, здатна викликати розвиток раку. Чим довше так обробляти овоч, тим більшою стає в ньому концентрація небезпечних елементів. Щоб максимально знизити загрозу, рекомендується картоплю попередньо проварити, а вже потім злегка обсмажувати. Разом з тим слід пам'ятати, що чим більше підрум'яненим вийде продукт, тим більшим в ньому виявиться вміст токсичних речовин.

Нагадаємо, популярну в Україні страву визнали смертельно небезпечною – викликає мутації. Крім цього, ми писали, яке морозиво не можна купувати в жодному разі.

Дивіться відео: формула успіху: раціон успішних людей

Реклама