Помело: які корисні властивості фрукта і кому його їсти не можна

19 листопада 2019, 17:32
Цей фрукт низькокалорійний, тому відмінно підходить для перекусів

Помело: які корисні властивості фрукта і кому його їсти не можна

Екзотичний фрукт помело лікарі рекомендують вживати в холодну пору року через його корисні властивості. Як правильно вибрати плід і кому його їсти не можна, читайте далі.

Лікарі стверджують, що плід помела – чемпіон серед цитрусових за кількістю вітамінів. А за смаком він нагадує суміш апельсина з грейпфрутом.

Реклама

"Помела повинна бути помаранчева і важка, а також пружна. А ось, коли вона м'яка, то значить, що вже зіпсована", – пояснює продавець помело.

Читайте також:

На відміну від інших цитрусових, у цього фрукта дуже товста шкірка. Тому, щоб почистити помело, потрібно докласти трохи зусиль.

Реклама

Плід помело багатий вітамінами групи В, які просто необхідні організму в холодну пору, зазначає дієтолог.

Помело – фрукт низькокалорійний

"Коли люди хворіють респіраторними вірусними інфекціями дуже корисно і дуже добре вживати саме цей фрукт", – радить дієтолог Інна Раілко і додає, що фрукт низькокалорійний, тому підходить для перекусів.

Реклама

Але, якщо ви алергік, якщо є в принципі алергія на цитрусові, то треба взагалі виключити, попереджає фахівець і додає, що помело також не можна людям з хворим шлунком.

Раніше ми з'ясовували, що є, щоб залишатися молодим : Антивікова дієта.