Користь від бананів кардинально змінюється разом з їх кольором

17 червня 2018, 19:09
Найвища дієтична цінність у зелених бананів

Користь завжди різна. Фото:

Банани корисні за рахунок високого вмісту калію і ряду інших речовин . Однак , експерти радять при виборі бананів дивитися на їх колір .

Так , найвища дієтична цінність у зелених бананів . У них є нетравний крохмаль , який сприятливо позначається на мікрофлорі кишечника і знижує ризик раку товстого кишечника . Плюс , зелені банани сприяють виробленню в тілі глюкагону , що прискорює обмін речовин . І , звичайно , в зелених бананах багато калію , що знижує тиск.

У свою чергу , жовті банани багаті антиоксидантами , підсилюють імунний захист , активізують виробництво дофаміну . Також це відмінне джерело вуглеводів – чистої енергії . У жовтих бананах зберігається високий рівень калію , а ще є магній у високій концентрації ( укупі виходить ідеальний продукт для серцево – судинної системи ) .

Реклама

Банани коричневого кольору – максимально стиглі – відрізняються великою часткою цукру, що полегшує їх засвоєння. До того ж, в них можна знайти триптофан, що допомагає боротися з депресією і безсонням. Ще одне спостереження: в бананах, у яких починає чорніти шкірка, але не м'якоть, вироблятися потужний антиоксидант з протираковими властивостями .

Про те , як в Україні вирощують ананаси і банани , дивіться на відео нижче: