Корисні властивості імбиру: поліпшення пам'яті, схуднення і вгамування спраги

18 серпня 2017, 14:04
Корінь імбиру використовуються як лікувальний засіб від різних захворювань

Імбір. Фото: pixabay.com

Популярністю та своїм характерним ароматом і смаком пряність імбир зобов'язаний ефірним маслам, що входять до складу. Одночасно його коріння використовуються як лікувальний засіб від різних захворювань. Імбир корисний властивістю виліковувати застуду, застосовується для схуднення або зниження ваги. Регулярний прийом імбирного кореня стимулює мозковий кровообіг, покращує увагу і пам'ять, що особливо важливо працівникам інтелектуальної праці. Крім того, приправа чудово тонізує, повідомляє silazdorovya.ru.

Застосування приправи в кулінарії

Реклама

Корінь імбиру позитивно впливає на функції травлення, стимулює виділення шлункового соку, покращує кровотворення і кровообіг. Його рекомендується додавати в жирну їжу, приправа сприяє кращому засвоєнню і розщепленню жирів. Вміщені в складі амінокислоти прискорюють перебіг обмінних процесів. Пряність є найважливішим елементом індійської і азіатської кухні. Вона тонізує, надає стравам характерний аромат і смак. Стародавні греки додавали її в хліб.

Жителі Середньовічної Європи приправляли ним рослинні і м'ясні страви, настоянки і наливки. Для посилення і відтінення смаку часто змішували з мускатним горіхом і кардамоном, використовувався мед або лимон. Приправу застосовують при випічці пряників, булочок, кексів. Вона використовується при виготовленні квасу, наливок, настоянок, вина. Пряність підсилює аромат чаю, імбирний екстракт застосовується при варінні пива, додається при консервуванні овочів. М'ясні страви, виготовлені з яловичини, свинини, баранини набувають особливого смаку. Пряність застосовується в ковбасних виробах, при виготовленні сирів, в стравах з овочів, локшини, рису, грибів, різних салатах. Її кладуть в м'ясні та овочеві супи, бульйони з птиці, каші. Приправа широко використовується при виготовленні кетчупів і соусів.

  • Чим корисний імбир

Приправа містить кілька різновидів ефірних масел, що додають характерний аромат, а також смолисті речовини, так звані гінгероли, джерело гострого пекучого смаку.

Реклама

У рослині містяться вітаміни A, B, С, мікроелементи – магній, залізо, кальцій, цинк, калій, фосфор. При регулярному вживанні корисні властивості імбиру особливо сприятливо діють на травну систему. Стимулюється апетит, виділення шлункового соку, що допомагає впоратися з нетравленням, відрижкою, попередити виразкову хворобу шлунка. Посилюється мозковий кровообіг, збільшується активність щитовидної залози з вироблення гормонів.

  • Рецепт чаю з імбиром для схуднення

Готується так само, як і чай для позбавлення від застуди. Необхідно заварити невелику кількість свіжого кореня або висушений порошок. Щоб краще настоялося, можна використовувати термос. Корисний імбирний чай для схуднення приймається за півгодини-годину до їжі. Він прискорює обмінні процеси, викликаючи інтенсивне спалювання жирової тканини. Не слід розраховувати на швидкий результат, бо пити імбир доведеться кілька місяців. При цьому можна розраховувати на зниження маси тіла на один-два кілограми.