Корисні курячі котлети з броколі та сиром в духовці

10 лютого 2020, 10:11
Рецепт ситного і смачного обіду з фаршу

Курячі котлети з броколі

Традиційні курячі котлети можна зробити корисніше, якщо запекти їх духовці, додавши в фарш подрібнені суцвіття броколі.

Дивіться відео, що в складі заморожених котлет:

Реклама

Курячі котлети поєднуються практично з будь-яким гарніром, так що не доведеться довго думати, що приготувати на обід або вечерю.

Читайте також:

Реклама

Курячі котлети з брокколі та сиром

Час приготування:

  • 1 годину

Калорійність:

Реклама
  • 125 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 400 г курячого фаршу
  • 200 г брокколі
  • 50 г твердого сиру
  • 100 г сметани
  • 1 яйце
  • 4 ст. л. панірувальних сухарів або хлібних крихт
  • 1-2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. олії
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Броколі помити і розібрати на суцвіття. Кинути в киплячу підсолену воду і варити п'ять-сім хвилин від моменту повторного закипання. Відкинути на друшляк, трохи остудити і нарізати на більш дрібні шматочки.
  2. Твердий сир натерти на дрібній тертці.
  3. Часник почистити, розчавити і змішати з фаршем, сиром, яйцем, столовою ложкою сметани, сухарями і броколі. Посолити, поперчити і поставити в холодильник на 15 хвилин.
  4. Дістати суміш з холодильника і сформувати котлети. Викласти їх на деко, змащене маслом. Готувати 20 хвилин при 180 °С.
  5. Змастити котлети сметаною і запікати ще 10 хвилин. Подавати разом з рисом, макаронами або картопляним пюре.

Корисні поради

  • Фарш бажано приготувати в домашніх умовах;
  • Сухарі можна замінити розкришеними несолодкими крекерами;
  • Курячі котлети годі й запікати, а посмажити. В цьому випадку їх слід обов'язково викласти на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курячі котлети з грибами . "Сьогодні" також ділилися рецептом котлет з курки на пару .