Поки ще жарко: рецепти кращих освіжаючих супів

8 серпня 2018, 10:00
Приготуйте окрошку з соком лайма і лимонником, а гаспаччо – з медом

Цей тиждень обіцяє бути по-справжньому літньою: очікується 30-градусна спека! У таку погоду їжа повинна бути легкою і освіжаючою. Цим параметрам відповідають холодні супи, рецептами яких з "Сьогодні" поділився любитель кулінарних експериментів, ведучий програм "Ранок з Україною" та "Свекруха чи невістка" на каналі "Україна" Григорій Герман. Він радить готувати окрошку на кокосовому молоці, а в гаспаччо додавати мед і бринзу.

Окрошка з перетертими жовтками на мінеральній воді


Інгредієнти (на 2 порції):

Реклама
  • Квас або мінеральна вода 1 л
  • Картопля 2 шт.
  • Куряче філе відварене 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Огірок 2 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Гірчиця 50 г
  • Зелена цибуля за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування (60 хвилин):

Картоплю і моркву відваріть в шкірці, охолодити, почистити. Відварену курячу грудку, огірки, яєчні білки, картоплю і моркву наріжте дуже дрібними кубиками. Зелену цибулю подрібніть, жовтки розітріть з гірчицею. Всі нарізані інгредієнти змішайте. У мінеральну воду додайте жовтки, перетерті з гірчицею, і ретельно розмішайте.

З'єднайте всі інгредієнти. Дайте окрошці настоятися мінімум одну годину в холодильнику. Перед подачею посипте зеленню.

Реклама

Виходить дуже легкий, трохи газований суп. При бажанні можна замінити мінералку на більш звичний квас.

Окрошка на кокосовому молоці з соком лайма



Інгредієнти (на 2 порції):

  • Кокосове молоко 1 б.
  • Мінеральна вода 0,5 л
  • Помідори 3 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Огірок 2 шт.
  • Яйце куряче варене 1 шт.
  • Куряче філе варене 1 шт.
  • Базилік свіжий 1 гілочка
  • Лемонграс (лимонник) 1 стебло
  • Сік лайма 50 мл
  • Зелена цибуля за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування (60 хвилин):

Реклама

Картоплю і моркву відваріть у шкірці, охолодіть, почистіть. Відварену курячу грудку, огірки, яйця, картоплю і моркву наріжте дрібними кубиками. Зелену цибулю подрібніть. Помідори наріжте великими шматками.

Помістіть помідори, кокосове молоко, базилік, стебло лемонграсу, сік лайма в блендер і перетворіть на однорідне пюре. Протріть його через сито, прибравши все зайве. Розбавте при необхідності мінеральною водою до потрібної вам консистенції. З'єднайте всі інгредієнти.

Смак у цієї окрошки виходить дуже насичений, яскравий, а найголовніше – освіжаючий, що і треба в спеку.

Гаспаччо з медом і карпатською бринзою


Інгредієнти (на 1 порцію):

  • Помідори 4 великих
  • Болгарський перець 1 великий
  • Мед 3 ч.л.
  • Базилік свіжий 2 гілочки
  • Томатний сік 100 мл
  • Винний оцет 1 ст. л
  • Цибуля свіжа 1 маленька
  • Бринза карпатська 50 г
  • Сіль, перець за смаком

Приготування (15 хвилин):

Овочі помийте, помідори, перець наріжте великими кубиками, цибулю – дрібними кубиками. Помістіть всі інгредієнти, крім бринзи, в блендер. Збийте до однорідної маси. Протріть через дрібне сито для додаткової однорідності фактури. Дайте настоятися в холодильнику мінімум 1 годину. При подачі додайте в тарілку бринзу, нарізану кубиками. Альтернатива цьому сиру – фета.

Таратор з болгарським перцем



Інгредієнти (на 1 порцію):

  • Кефір 200 мл
  • Огірок 1 шт.
  • Вода мінеральна 100 мл
  • Болгарський перець 100 г
  • Сушений часник 1 ст. л.
  • Волоські горіхи 50 г
  • Кріп 3 гілочки
  • Сіль за смаком

Приготування (15 хвилин):

Натріть огірок на дрібній тертці. Болгарський перець наріжте дрібними кубиками.

Кріп дрібно наріжте. Волоські горіхи злегка обсмажте на сухій сковорідці і дрібно порубайте ножем. Кефір заправте сухим часником. З'єднайте кефір, перець, зелень, огірок і горіхи. За необхідності розбавте мінеральною водою. Посоліть за смаком.