Поглинання печива і тістечок може насправді стати причиною депресії – вчені

7 червня 2015, 00:05
Фахівці виявили, що транс-жирні кислоти, які зазвичай зустрічаються в хлібобулочних і оброблених харчових продуктах, можуть змінювати регулювання емоцій

Фото: kushaem.biz

Після напруженого дня більшість з нас звертаються до печива , вважаючи, що воно допоможе відчути себе краще . Але нове дослідження американських учених з Державного університету Сан -Дієго показало , що поглинання печива і тістечок може насправді стати причиною депресії , повідомляє orthodox.od.ua.

Фахівці виявили, що транс- жирні кислоти, які зазвичай зустрічаються в хлібобулочних і оброблених харчових продуктах, можуть змінювати регулювання емоцій .
Вивчення 5000 осіб показало, що люди , які вживали найбільшу кількість транс- жирів, мали найменший контроль над своїми емоціями . Зокрема, вони були менш обізнані про свої почуття , меншою мірою були здатні точно читати емоції і меншою мірою були здатні регулювати свій настрій. При цьому було встановлено, що коли люди почали споживати менше транс- жирних кислот, вони змогли краще регулювати свій настрій.

Реклама

Вчені планують дізнатися більше про зв'язок між транс- жирними кислотами і психічним здоров'ям , тому що відносини ще погано вивчені. Вони сподіваються, що отримані результати приведуть до кращого розуміння того , як харчування впливає на наші емоції. Медики також попереджають, що харчування з високим вмістом транс- жирів може призвести до підвищення рівня холестерину в крові , що, в свою чергу, збільшує ризик розвитку хвороб серця, інфарктів та інсультів.