Чому жінкам небажано їсти макарони

18 лютого 2015, 05:25
У любительок пасти і страв з макаронів гірше працює серце

Для організму набагато корисніші макарони, які містять в собі багато клітковини / Фото: Григорій Салай

Вчені з Національного онкологічного інституту в Мілані встановили, що для жінок макарони набагато шкідливіші, ніж для чоловіків. Такий висновок фахівці зробили після вивчення режиму харчування і медичних карт у 47 тисяч осіб (жінок і чоловіків).

В результаті дослідження з'ясувалося, що у любительок пасти і страв з макаронів гірше працює серце. А що найдивніше, надмірне вживання макаронів викликає у жінок серцево-судинні захворювання в два рази частіше, ніж у чоловіків, пише my.goodhouse.com.ua.

Реклама

Вчені вважають, що така особливість пов'язана з тим, що через високу здатність до розщеплення макарони швидко засвоюються – це може призвести до порушення звичного для організму балансу цукру в крові, що безпосередньо впливає на функції серця. А те, що серцевий м'яз страждає при цьому саме у жінок, фахівці пояснюють впливом специфічних гормонів: процес підвищення рівня глюкози в крові активізується під дією жіночого естрогену, тоді як чоловічий – андроген – його, навпаки, уповільнює.

У своєму дослідженні вчені, насамперед, говорять про макарони вищого сорту з рафінованої білої муки (такий же, з якої готується білий хліб). Для організму набагато корисніші макарони, містять в собі багато клітковини. Проблема в тому, що в магазинах вони зустрічаються досить рідко.