Чому корисно їсти яблука

8 листопада 2014, 06:30
Яблука допомагають при невралгії і знижують ризик захворювання раком

Яблука корисні для здоров'я.

За матеріалами Національної бази даних продуктів харчування Міністерства сільського господарства США ( USDA National Nutrient Database ) , що містить відомості про склад та енергетичну цінність продуктів , 100 г яблук зі шкіркою містять 52 ккал , 13,81 г вуглеводів , 0,17 г жирів , 0 , 26 г білків , а також 1 мг натрію , 27 мкг бета – каротину , 29 мкг лютеїну і зеаксантину , 0,02 мг тіаміну , 0,03 мг рибофлавіну , 3 мкг вітаміну а , 0,1 мг ніацину , 0,06 мг пантотенової кислоти , 0,04 мг вітаміну В6 , 3 мкг фолієвої кислоти , 4,6 мг вітаміну С , 0,18 мг вітаміну Е , 2,2 мкг вітаміну К, 6 мг кальцію , 0,12 мг заліза , 5 мг магнію , 0 , 04 мг марганцю , 11 мг фосфору , 107 мг калію .

Яблука корисні для неврологічного здоров'я. Згідно з результатами дослідження вчених з Університету Квебека ( University of Quebec ) , Канада , цей плід містить антиоксидант кверцетин , який сприяє зниженню загибелі клітин в результаті окислення і запалення в нейронах . За результатами дослідження вчених з Корнельського Університету ( Cornell University ) , США , опублікованим в журналі " Journal of Food Science " , яблука можуть допомогти захистити нейрони від окисної стрес – індукованої нейротоксичності і тим самим знизити ризик розвитку нейродегенеративних захворювань , таких як хвороба Альцгеймера .

В іншому дослідженні , учасниками якого стали понад 9 тис . добровольців чоловічої і жіночої статі , встановлено , що у тих, хто вживали найбільшу кількість яблук за 28 -денний період дослідження, відзначали найнижчий ризик розвитку інсульту . Отримані результати дозволяють припустити , що вживання яблук пов'язано зі зниженням ризику розвитку даної патології.

Вчені з Університету штату Флорида ( Florida State University ) , США , визначили , що у жінок літнього віку , які щодня вживали яблука протягом 6 міс , рівень " поганого " холестерину знизився на 23 % , а " хорошого" – підвищився на 4 %.

Яблука також можуть допомогти в зниженні ризику розвитку цукрового діабету . Дослідження за участю більше 187 тис . добровольців показало , що в осіб , які з'їдали на тиждень 3 порції яблук , винограду , родзинок , чорниці або груш , ризик розвитку цукрового діабету II типу був на 7 % нижче , ніж у тих , хто не вживав цих продуктів.

Крім того , за даними ряду досліджень вчених з Корнельського університету , вживання одного яблука щодня може допомогти запобігти розвитку раку молочної залози .



Джерело : apteka.ua