Чому потрібно починати ранок з вівсяної каші

15 листопада 2014, 05:18
Велика кількість клітковини допомагає знизити ризики розвитку раку кишечника

Вміст клітковини у вівсяній каші надовго вгамовує почуття голоду. Фото: receptu-blud.ru

Сніданок з вівсяною кашею є найкориснішим. Приготована вівсянка наповнює людський організм безліччю корисних мікроелементів і дарує йому заряд енергії на цілий день.

На думку дієтологів, однією з важливих причин регулярного вживання в їжу вівсянки є висока концентрація в ній клітковини. Зміст клітковини у вівсяній каші надовго вгамовує почуття голоду. У людини не виникає бажання перекушувати між основними прийомами їжі. Крім того, вівсяна каша відноситься до дієтичних, низькокалорійних продуктів, які є в багатьох ефективних дієтах, пише Glianec.com.ua.

Реклама

Велика кількість клітковини допомагає знизити ризики розвитку раку кишечника. Корисний склад крупи бореться з холестерином, що набагато знижує можливості виникнення серцево-судинних захворювань та інфаркту.

Крім клітковини, до складу вівсянки входять лігнани – корисні речовини рослинного походження, які мають антивірусну, антибактеріальну і імуностимулюючу дію. Недооцінювати ці властивості вівсяної крупи не варто особливо в осінньо-зимовий період, коли в рази зростають ймовірності захворіти.