Чому ні в якому разі не можна пропускати сніданок

30 квітня 2018, 10:09
Оприлюднено результат 10-річних досліджень

Обов'язково снідайте. Фото: pressfoto/Freepik

Люди, які не пропускають сніданок, менш схильні до ожиріння, а відповідно, і до ризику розвитку небезпечних захворювань. Про це свідчать результати досліджень американських вчених за участю 350 осіб.

Результати 10-річних досліджень показали, що люди, які регулярно вживали сніданок, не мали схильності до появи жирових відкладенень в області живота і могли без складнощів підтримувати здорову вагу. Тоді як противники ранкової трапези переважно страждали від абдомінального ожиріння, що несе загрозу всьому організму.

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Як відомо, цей жир виробляє токсини, які ушкоджують кровоносні судини.

Крім того, пов'язують сніданок і з ризиком розвитку діабету. Зокрема, ранковий прийом їжі може допомогти регулювати гормональний інсулін, який контролює рівень цукру в крові і запобігає утворенню надлишкового жиру, що зазвичай викликає діабет і серцеві захворювання.

Реклама

Нагадаємо, жодної вівсянки: вчені назвали найкращі продукти на сніданок.

Вчені заявили, що, незважаючи на популярну думку, вівсяна каша не є найкращим продуктом для сніданку.

За словами дієтологів, у вівсянці міститься фітинова кислота, що уповільнює процес пробудження організму. Крім того, вона ж може призводити до затримки всмоктування в кишечнику кальцію, через що шанувальників цього виду каші чекають проблеми з кістками і суглобами.

Реклама

Крім цього, ми писали, що вчені назвали продукт, який найкраще їсти на сніданок.

Дивіться відео, як приготувати бобовий сніданок