Головна Сьогодні

Як щільний сніданок впливає на серце: медики розповіли

Нехтування правилами здорового харчування стало провідною причиною серцево-судинних захворювань

Іспанські вчені прийшли до висновку про те, що звичка снідати працює як профілактика інфаркту: у людей, які регулярно їдять вранці, знижений ризик виникнення серцево-судинних захворювань.

Дослідження, в ході якого було зроблено такий висновок, проводилося Центром серцево-судинних захворювань Carlos III (CNIC).

Результати нового дослідження говорять про те, що перший за день прийом їжі повинен бути досить щільним і калорійним. За умови регулярності такого сніданку зменшується ймовірність розвитку небезпечних судинних захворювань.

У свою чергу, відмова від сніданку або занадто убогий сніданок можуть сприяти несприятливим процесам в судинних тканинах, констатували вчені.

"Люди, чий сніданок містить менше 5% від рекомендованого щоденного споживання калорій, в середньому мають вдвічі більше шансів отримати атеросклеротичні ураження", - повідомляється в доповіді про цей проект.

Коментуючи свою знахідку, фахівці відзначили, що саме нехтування правилами здорового харчування останнім часом стало провідною причиною серцево-судинних захворювань.

Такі "класичні" фактори загрози здоров'ю міокарда, як куріння, високий рівень холестерину і відсутність фізичної активності відійшли на другий план у порівнянні з впливом нездорового харчування.

Відзначимо, що дієтологи з США запропонували ідею двох сніданків за ранок в якості профілактики стрункості і здоров'я. На їхню думку, включення в раціон другого, не надто калорійного сніданку ефективно захищає від нападів голоду і переїдання протягом дня.

Нагадаємо, раніше ми писали про смачні напої, які
очищають організм від шлаків і токсинів, а також проо продукти, якізнижують вагу і омолоджують тіло.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: medikforum.ru

Популярні статті

Новини партнерів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти