Чому в жодному разі не можна маринувати шашлик в майонезі

4 травня 2018, 09:32
Також лікарі не радять використовувати газовану воду

Шашлик. Фото: depositphotos

Для багатьох українців шашлик – коронна страва травневих свят, тому відмовлятися від нього ми вас не закликаємо. Однак медики рекомендують замінити свиняче м'ясо на куряче (також підійде індичка, кролятина), також не потрібно маринувати шашлик в майонезі або газованій воді.

"Наша печінка дуже не любить ці інгредієнти. Як корисний маринад можна використовувати соєвий соус, мед, лимонний сік, цибулю, кефір, оливкову олію, зелень", – розповідає досвідчений лікар клініки лікування печінки "Регенерація", кандидат медичних наук Анатолій Печінка.

Реклама

Збираючись на природу, обов'язково приготуйте кілька легких салатів. Найпростіший варіант – капустяний з кропом, петрушкою, руколою і морквою. Ці овочі та зелень дуже позитивно впливають на печінку і шлунково-кишковий тракт, а також сприяють виведенню шлаків і токсинів.

Нагадаємо,як м'ясо впливає на здоров'я печінки: несподівана відповідь медиків.

Також сайт "Сегодня" повідомляв, що названий найшкідливіший напій для печінкии.

Реклама

Дивіться відео: формула успіху: раціон успішних людей