Чому не можна пропускати сніданок: відповідь дієтологів

12 лютого 2019, 13:17
Дізнайтеся, чому потрібно снідати і яким повинен бути ранковий прийом їжі

З усіх прийомів їжі саме сніданком українці жертвують найчастіше. І зовсім даремно, попереджають дієтологи. Але ласувати вранці всім, що є в холодильнику, все ж не варто. Чим загрожує неправильний сніданок і які продукти будуть найкориснішими?

Реклама

Найбільш шкідливо – взагалі не снідати, каже гастроентеролог Галина Незговорова. І зазначає, що якщо о 7 ранку шматок в горло не лізе – їжте о 9-10.

"Сніданок повинен бути здоровим. Він не повинен починатися з чашечки кави. На жаль. Чому? Тому що коли людина зловживатиме або взагалі вживати тільки каву на сніданок, навіть якщо вона буде з молоком, вона подразнює слизову шлунка", – каже дієтолог Галина Незговорова.

Подразнюють шлунок, а тому викликають дискомфорт і цитрусові. Їх слід виключити з ранкового раціону. Якщо хочете фруктів – додавайте в каші – підказує дієтолог Євгенія Крилова.

Реклама

"Якщо ми хочемо до каші додати солодкий фрукт, це може бути хурма і може бути яблуко", – говорить фахівець з харчування.

Читайте також:

Шкідливо снідати продуктами швидкого приготування. Наприклад, вівсянкою, яку не треба варити. Хліб краще замінити на лаваш, а кількість мучного скоротити.

Реклама

"Любителям хліба – бездріжджовий хліб, невеликий шматочок, на сніданок з сиром, з авокадо. Будь ласка, їжте, не треба собі відмовляти, тому що їжа повинна бути в задоволення, особливо сніданок", – говорить Євгенія Крилова.

Основне правило – перший прийом їжі повинен бути легким.

Їсти відразу після пробудження дієтологи не рекомендують. Радять спочатку випити води, а вже потім, через півгодини, можна приступати до сніданку. Краще, якщо він буде білковим – яйця або сир. Сюди ж можна додати сезонні овочі та зелень. Кава замінить чай з лимоном, компот або смузі.

Нагадаємо, раніше вчені з'ясували, якою небезпечною хворобою загрожує відмова від сніданку.