Чому фаст-фуд робить людину товстою

10 квітня 2016, 04:15
Вченими з Королівського коледжу в Лондоні встановлено, що вживання фаст-фуду сприяє знищенню корисних бактерій в кишечнику

Фото з архіву "Сегодня"

На думку професора Тіма Спектора , раціон , що сприяє зростанню життєво важливих бактерій , може так само ефективно сприяти схудненню , як урізання цукру і жиру в харчуванні . У такий раціон повинні входити часник , селера , непастеризований сир , цибуля – порей , невелика кількість бельгійського пива , що виробляється за допомогою природних бактерій , і темного шоколаду , пише "Ортодокс".

Професор відзначає, що однією з головних причин зростання рівня ожиріння є зниження кількості корисних бактерій в кишечнику. Рівні цих бактерій істотно зменшилися за останні 50 років, тому що люди почали вживати оброблену їжу у великих кількостях. Під час незвичайного експерименту 23-річний син Спектора Том погодився протягом 10 днів вживати тільки нездорові продукти, зокрема курячі нагетси, гамбургери, Кока-Колу і чіпси. Перед початком експерименту і після нього вченими були взяті зразки бактерій з його кишечника, щоб визначити кількість різних видів бактерій. Виявляється, спочатку бактерій мала за життя 3500 різновидів, однак після 10 днів нездорового харчування їх кількість зменшилася до 1300.

Реклама

За словами професора, 15 тисяч років тому наші предки регулярно харчувалися близько 150 різними інгредієнтами в тиждень, що сприятливо впливало на зростання різних видів бактерій в кишечнику. В даний час більшість людей вживають менше 20 різних видів продуктів, і більшу частину з них представляє оброблена їжа. "До складу практично всіх оброблених продуктів входить тільки чотири інгредієнти – кукурудза, соя, пшениця або м'ясо – а обмеження споживання продуктів неминуче призводить до зменшення різноманітності мікробів і погіршення здоров'я", – зазначив Тім Спектор.