Переможець сьомого сезону "МастерШеф" розповів про участь в проекті і дивні страви

29 грудня 2017, 11:30
Вадим Бжезинський влітку поїде до Франції, в школу Le Cordon Bleu

Вадим Бжезинський. Фото: СТБ

Переможець сьомого сезону "МастерШеф" Вадим Бжезинський розповів про участь в проекті і дивні страви.

- Вітаємо вас з перемогою! Ви вже встигли усвідомити, що стали кращим кулінаром шоу?

Реклама

- Велике спасибі. Я розумію, що став переможцем, але до кінця, якщо чесно, ще не вірю... Звичайно, переглядав фінал по телевізору. Дуже хотілося подивитися на себе з боку, на свої емоції в той момент. На емоції свого друга Сашка, на емоції мами... Взагалі хотілося побачити, як я поводився, які помилки допускав.

- На що витратите виграш в 500 тисяч гривень?

- Гроші поки витрачати не збираюся. Я ж влітку поїду до Франції, в школу Le Cordon Bleu. Можливо, вони мені у Франції знадобляться. Скільки я там залишу коштів, не знаю і не уявляю, скільки у мене потім залишиться. Тому, однозначно, нехай лежать.

Реклама

- Як спали перед перемогою?

- Перед суперфіналом я не спав приблизно до четвертої ранку. Довго не міг зрозуміти, який мені готувати десерт. Я обговорював меню з Вовою Троцьким (суперфіналіст, колега по фіналу. – Авт.), озвучував свої ідеї. Він пропонував мені свої варіанти, дзвонив якомусь десертнику. Я представив цю картинку і смак, який вийде, – і мені не сподобалося. У підсумку взяв першу ліпшу книгу, це виявилася кулінарна книга Ектора Хіменес-Браво, і вирішив робити малиновий бюш. На фіналі Ектор запитав, чи робив я його коли-небудь. Природно, я не робив! Це складний десерт, і Ектор натякнув на те, що я міг би приготувати щось інше. Але я не хотів. Мене багато хто відмовляв, але я досить вперта людина. На кухні проекту не було певних девайсів. Для таких десертів потрібно шукати обладнання на професійній кондитерської кухні, можна робити на замовлення. Але я ж довго працював на меблевому виробництві, а там нічого неможливого ніколи не було. Я викрутився з ситуації: зробив шаблон із силіконового килимка, обмотав фольгою, і вийшла необхідна циліндрична форма десерту. Для мене це не було проблемою.

- Кому першому ви подзвонили і поділилися радісною новиною?

Реклама

- На фіналі мене підтримували мама і кращий друг Саша. Вже потім, як повернувся додому, зателефонував хресній і сестрі. І ще подзвонив директору, у якого працював в меблевому цеху. Він говорив, що моє місце в цеху, куди я взагалі зібрався їхати! Він в мене не вірив. Коли зателефонував після перемоги, в трубці була довга пауза (посміхається).

- Які зйомки в шоу були для вас найскладнішими?

- Зйомки були складними на початку, коли доводилося чекати чергу на пост-інтерв'ю. Тоді на проекті ще було багато людей. Пам'ятаю складний виїзний конкурс, коли ми проходили квест в лісі і шукали продукти для готування. Тоді ми з Мішею Грушецьким вирили п'ять ям! Складно було на початку зйомок, а далі я вже розгойдався, і мені було просто хвилююче. Знаєте, як кажуть: очі бояться – руки роблять.

- Зізнайтеся, багато продуктів переводили під час зйомок?

- Зовсім ні. Якщо я відкрив пачку борошна, а хтось поруч зі мною взяв ще одну, то я ділився своєю, щоб не відкривати нову пачку. З повагою ставився до продуктів.

- Найбільш бридке, що вам доводилося їсти в своєму житті?

- На проекті були зоофобуси. Мені пропонували їх спробувати, але я не захотів. Ми готували колись мізки. Чесно, я навіть не пробував ту страву... Якось мені не по собі їсти мозок. Або, наприклад, соус з крові. Я таку кухню не розумію. Мені подобаються більш вишукані страви.

- Коли ви по-справжньому полюбили кулінарію?

- Років в 14. Посмажив картоплю, яєчню – і сподобалося. В принципі, в дитинстві мама смачно годувала. Постійно були якісь слойки, тістечка, профітролі. Я любив будь-яку їжу.

Нагадаємо, в 2016 році суддя кулінарного проекту "МастерШеф" Тетяна Литвинова вийшла заміж за бізнесмена Ярослава Труханова.