Плацинди з гарбузом і бринзою: як приготувати в духовці

5 листопада 2019, 09:50
Рецепт коржів із сирного тіста з гарбузом і сиром

Плацинди – вид пирога, який нагадує плоский корж. Ця страва характерна для молдавської, румунської та української кухонь. Найпопулярніші начинки для плацинди – з бринзи із зеленню або з гарбуза.

Дивіться відео, як зробити хрусткі бутерброди в лаваші:

Реклама

В якості наповнювача також використовують нашатковану капусту, сир солодкий або солоний, картоплю, нарізане дрібними кубиками м'ясо, яблука.

Читайте також:

Реклама

Плацинди з гарбузом і бринзою

Час приготування:

  • 2 години

калорійність:

Реклама
  • 510 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • 500 г борошна
  • 200 мл молочної сироватки
  • 80 г м'якого сиру
  • 1 ч. л. солі
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1/2 ч. л. соди

Для начинки:

  • 1,5 кг очищеного гарбуза
  • 300 г овечої бринзи
  • 5-6 ч. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Змішати борошно, сіль і соду. Додати всі інші інгредієнти і замісити тісто. Сформувати з нього кулю, загорнути його в харчову плівку і покласти на 1 годину в холодильник.
  2. Тісто дістати з холодильника і розділити на 10 рівних частин.
  3. Кожну частину розкачати в коло діаметром 25-28 см, змастити олією.
  4. Для начинки гарбуз натерти на крупній тертці, змішати з цукром. Кількість цукру залежить від солодкості гарбуза. Бринзу розділити на 10 рівних частин.
  5. На тісто викласти тертий гарбуз, відступивши від краю на 3-4 см. Поверх гарбуза розкришити один з 10 шматочків бринзи.
  6. Краї тесту, злегка витягаючи, загорнути наверх як конверт і притиснути злегка рукою, щоб краї не розійшлися.
  7. Випікати плацинди в розігрітій до 180 °С духовці близько 15-20 хвилин.
  8. Гарячі плацинди гарбузом і бринзою викласти на решітку й остудити.

Секрети приготування начинки для плацинди

  • Обирайте мускатний гарбуз – він найсолодший та найароматніший;
  • До начинки можна додати трохи рубаної зелені – наприклад, петрушки або м'яти;
  • Якщо вам попалася дуже солона бринза, потрібно вимочити її у воді або в молоці протягом декількох годин. Але найкраще "забирає" сіль молочна сироватка. Сир слід попередньо розрізати на пластини товщиною близько 3 см. Рідину потрібно міняти кожні 2 години, пробуючи бринзу на смак.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати вертуту c гарбузом, родзинками і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом вертути з яблуками по-одеськи.