Катерина Пєскова, фіналістка проекту МастерШеф, поділилася рецептом фірмової випічки з яблуками.
"Друзі, сьогодні дивовижний рецепт з домашньої колекції! Яблучна вертута від Естермалки Фафелевни Грінфільд, моєї улюбленої бабусі", – написала екс-учасниця кулінарного шоу в своєму Instagram.
Яблучна вертута

Інгредієнти на 4 вертути:
- 2 жовтки
- 1/2 склянки соняшникової олії
- 1/2 склянки окропу
- мука
- 1 кг яблук
- цукор
- кориця
- лимон
- сіль
Рецепт приготування:
- Яблука почистити, нарізати їх кубиками і скропити лимонним соком.
- Відокремити 2 яєчних жовтки і розмішати їх виделкою. Продовжуючи помішувати, влити гарячу воду, а потім півсклянки олії. Додати трохи цукру і солі.
- Поступово всипати борошно і замісити м'яке тісто. Скачати його в кулю і накрити рушником на 5 хвилин.
- Розділити тісто на 4 частини. Розкачати кожен шматочок в довгий "млинець".
- Викласти яблука на тісто, посипати їх цукром і корицею.
- Загорнути вертуту і перекласти на деко. Відправити в духовку, розігріту до 200 С, і готувати 30-40 хвилин.
- За бажанням посипати цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати яблучний пиріг з лаваша. Ми також ділилися кращими рецептами шарлотки.
Дивіться відео, як приготувати німецький панкейк з яблуками і корицею: