Кулінарний ентузіаст і ведучий програми "Ранок з Україною" Григорій Герман розповів, як приготувати тістечка під назвою "Паштел-де-ната", які тануть у роті. Рецепт десерту був винайдений у 18 столітті ченцями однієї з общин Лісабона. Випікаються тістечка з листкового тіста і заповнюються заварним кремом.
Тістечка "Паштел-де-ната" від Григорія Германа
Інгредієнти
- Листкове тісто без дріжджів – 0,5 кг
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Молоко – 250 мл
- Цукор – 175 г
- Вода – 250 мл
- Яєчний жовток – 3 шт.
- Лимон – 1 шт.
- паличка кориці
- Ваніль, сіль
Спосіб приготування
- Листкове тісто злегка розкатати, згорнути в рулет і нарізати кружальцями завтовшки близько сантиметра.
- У форми для випікання кексів викласти кружечки тіста, розподіливши пальцями по всій поверхні. Накрити плівкою і прибрати в холодильник.
- Зняти цедру з лимона. У сотейник всипати цукор, додати цедру, воду, корицю, ваніль і поставити на вогонь на 4-5 хвилин.
- Після чого вінчиком змішати борошно з половиною молока, щоб не залишилося грудочок. Додати дрібку солі, молоко, що залишилося, і добре перемішати. Поставити суміш на середній вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння. Влити сироп, перемішати до однорідної маси, зняти з вогню і дати охолонути. Коли цей солодкий соус стане теплим, частину змішати із жовтками, потім перелити їх до решти маси і добре перемішати.
- Дістати форми з тістом з холодильника. Розлити крем по формах, не доливаючи до країв, і відправити в піч, розігріту до 220 градусів на 10 хвилин. Потім посипати цукром – і ще виіпкати 5 хвилин.
Тут знайдете рецепт баскського чизкейку.