Капустяний пиріг
Пиріг з молодою капустою з листкового тіста можна приготувати на сніданок або подати в якості гарячої закуски. Він смачний як в теплому, так і в холодному вигляді.
Щоб отримати пишну випічку, потрібно правильно розморозити тісто перед приготуванням. Весь процес займає не менше двох годин.
Правильніше за все розморожувати тісто в холодильнику, а потім 30-40 хвилин при кімнатній температурі. Якщо зробити це в мікрохвильовій печі, випічка не підніметься.
Пиріг з листкового тіста з капустою
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 118 ккал на 100 г
Складові:
- 1 невелика молода капуста
- 1 цибулина
- 1 морква
- 3 ст.л. олії
- Спеції (коріандр, паприка, чорний перець)
- Сіль
- 500 г листкового тіста
- Молоко – для змазування
Спосіб приготування:
- Розморожене листкове тісто розрізати на дві частини. Кожну розкачати за розміром невеликого дека.
- Приготувати начинку. Нашаткувати капусту, обсмажити її на рослинній олії (2 ст.л.), додати спеції. Накрити кришкою і готувати 15-20 хвилин, посолити.
- Окремо обсмажити на олії (1 ст.л.) до м'якості нарізану цибулю і терту моркву, перемішати з капустою.
- Викласти половину тіста на застелене пергаментом деко. Зверху розподілити начинку. Накрити другою половиною тіста, защипати краї. Змастити молоком, за бажанням посипати кунжутом.
- Випікати в розігрітій до 180 °С духовці 30 хвилин.
Корисна порада
У начинку можна додати трохи смажених печериць і ложку томатного соусу.
Дивіться відео, як зробити запіканку з молодої капусти:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як спекти несолодкий пиріг з лаваша з бринзою. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом піци з лисичками і сиром.