Петрів піст-2020: три рецепти пісних вареників

16 червня 2020, 16:26
Готуємо вареники з картоплею та грибами, капустою і вишнями

Овни люблять овочі, їхня начинка для вареників - капуста

Петрів піст-2020 триватиме з 15 червня по 11 липня. Протягом цього часу церковний статут забороняє вживати м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця. Проте, овочі, фрукти, гриби, крупи і бобові дозволені. Можна їсти рибу і морепродукти, але тільки не по середах і п'ятницях.

Смачні домашні вареники – прекрасний варіант для вечері під час посту. Якщо ви зварите не всі, викладіть заготовки на тацю і заморозьте. Відправте вареники в пакети і зберігайте у морозильній камері.

Реклама

Пісні вареники з картоплею та грибами

Цікава і соковита начинка, як і особистість Водоліїв

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

Реклама
  • 500 г борошна
  • 200 мл води
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • Дрібка солі
  • 5 шт. картоплі
  • 200 г грибів
  • 2 шт. ріпчастої цибулі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Змішайте просіяне борошно, воду, олію і сіль. Замісіть тісто для вареників, загорніть його в плівку та відкладіть, поки готується начинка.
  2. Очистіть картоплю, наріжте і відваріть до готовності. Розімніть до пюре.
  3. Цибулю і гриби наріжте, обсмажте на сковороді до м'якості. Перемішайте з картопляним пюре.
  4. Розкатайте тісто на присипаній борошном поверхні, виріжте кружечки. Розкладіть зверху начинку і позліплюйте краї.
  5. Потім вареники опустіть у киплячу підсолену воду, варіть на слабкому вогні п'ять-сім хвилин після закипання.
  6. Вареники можна подавати зі смаженою цибулею і зеленню.

Дивіться відео, як зробити дріжджові вареники з халвою:

Реклама

Пісні вареники з молодою капустою

Овни люблять овочі, їхня начинка для вареників – капуста

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 200 мл води
  • 700 г молодої капусти
  • 2 ріпчасті цибулини
  • 2-3 ст.л. олії
  • 500 г борошна
  • 1 г меленого перцю
  • 2 ч. л. солі
  • 30 г кропу
  • 1 зубчик часнику

Спосіб приготування:

  1. У каструльку влийте воду, додайте 1 ч. ложку солі і закип'ятить.
  2. Просійте борошно в миску. Влийте окріп і замісіть тісто.
  3. Влийте 2-3 ст. ложки олії. Помістіть тісто в пакет. Залиште при кімнатній температурі на 20 хвилин.
  4. Капусту нашаткуйте, цибулю наріжте кубиками.
  5. У сковороду влийте олію. Обсмажте цибулю до м'якості і прозорості.
  6. Додайте капусту. Відразу перемішайте її з гарячою цибулею. Тушкуйте капусту на середньому вогні, помішуючи, до м'якості, близько 10 хвилин.
  7. Наприкінці посоліть і поперчіть за смаком. Додайте видавлений через прес часник. Начинка готова.
  8. Тісто розділіть на кілька частин. З кожної частини скачайте ковбаску. Кожну ковбаску розріжте на шматочки.
  9. З кожного шматочка розкачайте млинець. На серединку викладіть 1 ст. ложку капустяної начинки. Заліпіть краї. Так само зробіть з усією начинкою і тістом.
  10. Вареники можна заморозити про запас або зварити у підсоленій воді. Після варіння вареники вийняти з води. Викласти в миску і додати трохи олії, щоб не злипалися.

Пісні вареники з вишнями

Вареники з вишневою начинкою

Час приготування:

  • 1,5 години

Складові:

  • 400 г вишні
  • 2,5 склянки борошна
  • 200 мл води
  • 50 мл олії
  • 0,5 ч. л. солі
  • Цукор – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Змішайте сіль, олію та воду, поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
  2. Висипати половину борошна, швидко мішаючи масу ложкою.
  3. Залишок муки розсипте по столу і замісіть тісто. Воно повинно вийти еластичним і м'яким.
  4. Розкачайте тісто в тонкий пласт, видавіть склянкою кружальця.
  5. У центр кожного кружечка покладіть невелику гірку ягід, посипте цукром і зліпіть вареники. Якщо ви видаляли кісточки, можна присипати начинку дрібкою борошна для згущення соку.
  6. Відваріть заготовки в підсоленій воді приблизно 5 хвилин після закипання, періодично помішуючи, щоб не злиплися.
  7. Подавайте вареники з медом, цукром, цукровою пудрою або сиропом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісної випічки з яблуками і склали календар харчування під час посту Петра і Павла.