Петрівка-2020: три прості рецепти для вечері

18 червня 2020, 18:01
Рецепти смачних страв для пісної вечері

Рататуй на сковороді

Петрів піст-2020 пройде з 15 червня по 11 липня. В цей час церковний статут забороняє вживати м'ясо, птицю, молочні продукти і яйця. Зате овочі, фрукти, гриби, крупи і бобові дозволені. Можна їсти рибу і морепродукти, але тільки не по середах і п'ятницях.

Ми поділимося рецептами смачних пісних страв, які ідеально підійдуть для літньої вечері. Всі вони прості у приготуванні, недорогі і корисні.

Реклама

Пісні кабачкові оладки

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

Реклама
  • 2 середніх кабачки
  • 1/2 склянки зеленого молодого горошку
  • 2 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. насіння льону
  • сіль – за смаком
  • борошно – для обвалення
  • рослинна олія – для смаження

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Горошок відварити в окропі кілька хвилин, злити окріп, в друшляку обдати горошок холодною водою.
  2. Кабачки натерти за допомогою великої терки, дати максимально стекти соку, віджати.
  3. Сік злити, в кабачки додати відварений горошок, льон, сіль і борошно. Змішати все ложкою.
  4. В окрему тарілку насипати борошно. Додати 1 ст.л. суміші, добре обваляти в борошні, сформувати кульку, приплюснути, ще раз обваляти. Повторити з рештою кабачкового тіста.
  5. Викласти в розігріту з олією сковороду, смажити до золотистої скоринки на середньому вогні.

Дивіться відео, як приготувати пісну лазанью від Володимира Остапчука:

Реклама

Швидкий рататуй на сковороді

Рататуй на сковороді

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 жовтий болгарський перець
  • 2 зубчики часнику
  • 1 баклажан
  • 2 цукіні
  • 1 ст.л. червоного винного оцту
  • 6 маленьких помідорів
  • 1/4 склянки води
  • сіль
  • цукор
  • мелений перець
  • 2 гілочки базиліка

Спосіб приготування:

  1. Нагріти оливкову олію у великій сковороді з товстим дном на середньому вогні.
  2. Додати нарізаний болгарський перець і подрібнений часник. Готувати, помішуючи, впродовж 3-5 хвилин.
  3. Нарізати баклажан і цукіні, посолити і залишити постояти на кілька хвилин. Промити і додати в сковороду. Смажити, помішуючи, 3-5 хвилин.
  4. Додати червоний винний оцет і нарізані помідори без шкірки, готувати впродовж 30 секунд. Влити 1/4 склянки води. Якщо помідори кислі, можна додати трохи цукру.
  5. Приправити сіллю і перцем, додати нарізаний базилік. Довести до кипіння. Тушкувати на повільному вогні під кришкою 5 хвилин, поки овочі не стануть м'якими і соус не загусне.

Пісна запіканка з картоплі з рибою

Запіканка з картоплі і риби пісна

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • 1 кг риби, наприклад, тріски
  • 1 кг картоплі
  • 2 середні цибулини
  • 1-2 ст.л. панірувальних сухарів
  • 1-2 ст.л. рафінованої олії
  • 1-2 ч.л. солі
  • 1 ч.л. чорного меленого перцю
  • сушені трави (кріп, петрушка, базилік) – за бажанням

Спосіб приготування:

  1. Якщо ви використовуєте цілу рибину, розділіть її на філе, видаливши шкіру і кістки.
  2. Філе риби нарізати невеликими шматочками.
  3. Цибулю почистити і дуже дрібно нарізати.
  4. Картоплю нарізати тонкими пластинками.
  5. Дно і борти форми для випічки змастити олією і посипати панірувальними сухарями.
  6. Першим шаром викласти скибочки картоплі – щільно, нахлистом, без пропусків. Посолити і поперчити.
  7. Другий шар – рибне філе. Посолити і поперчити.
  8. Третій шар – цибуля.
  9. Четвертий шар – скибочки картоплі. Змастити їх олією, посолити, поперчити і, за бажанням, посипати сушеними травами.
  10. Накрити форму для випічки фольгою, ущільнити, і зробити виделкою отвори для виходу пару.
  11. Запікати в духовці при 180 °С впродовж 1,5 години. Першу годину запікати під фольгою, потім фольгу прибрати і готувати ще півгодини, щоб картопля підрум'янилась.
  12. Ця запіканка дуже смачна зі свіжими овочами та зеленню. Соусів і добавок вона не потребує.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісної випічки з яблуками, а також склали календар харчування під час посту Петра і Павла.