Перепели в гранатовому соусі: рецепт дня

8 жовтня 2019, 13:35
Готуємо смажених перепілок з соком і зернами граната

Нестримним Водоліям сподобається м'ясо перепілки

Смажені перепілки в гранатовому соку – це дуже смачна страва, яка підійде як для святкового столу, так і для звичайної родинної вечері.

Дивіться відео, як вибрати якісний гранатовий сік:

Реклама

Птиця, приготовлена за нашим рецептом, виходить ніжною, ароматною і соковитою. Готових перепілок можна подати на подушці з руколи, прикрасивши дольками томата чері і поливши гранатовим соусом.

Перепілки в гранатовому соусі

Реклама

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • 2 перепілки
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 невелика цибулина, очищена і нарізана
  • 1 невеликий помідор, очищений і нарізаний
  • 2-3 гілочки петрушки, нарізаної
  • 2/3 чашки курячого бульйону
  • Насіння 1 граната
  • Сіль і мелений чорний перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Перепелів помити і витерти насухо паперовими рушниками. Щоб тушки швидше приготувалися, їх можна розрізати навпіл.
  2. Обсмажити перепелів на оливковій олії у великій сковороді на середньому вогні до рум'яної скоринки. Відкласти в сторону.
  3. У тій же сковороді обсмажити цибулю до м'якості на слабкому вогні. Додати помідор і зелень. Готувати ще 3 хвилини.
  4. Влити в сковороду бульйон, посолити і поперчити. На середньому вогні довести до кипіння. Додати насіння граната, відклавши трохи для подачі.
  5. Зменшити вогонь до мінімуму, повернути перепілок на сковороду, накрити кришкою і тушкувати до готовності 15-20 хвилин.
  6. Знову перекласти перепелів на тарілку і накрити фольгою, щоб зберегти тепло.
  7. Соус процідити і випарувати на середньому вогні, поки він трохи не загусне. Це займе близько 20 хвилин. За необхідності посолити і поперчити.
  8. Подавати перепелів разом з соусом і зернами граната, що залишилися.

Як почистити гранат швидко і без бризок

  • Помийте фрукт і обсушіть його кухонним рушником.
  • Зріжте ножем верхівку з хвостиком так, щоб в зрізі з'явилися білі прожилки.
  • Зробіть невеликі надрізи уздовж граната, бажано уздовж цих світлих прожилок.
  • Переверніть гранат зрізом вниз. Візьміть столову ложку і почніть постукувати по шкірці. Постукування повинні бути помірними і рівномірними по всій поверхні граната. Так гранатові зерна почнуть самі сипатися в посудину без будь-яких пошкоджень.
  • Також гранат можна покласти в невеликий целофановий пакетик перед тим, як почати стукати по ньому ложкою. Це врятує вас від випадкових бризок. Всього 30 секунд – і всі зерна в тарілці.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати салат з авокадо з ожиною і зернами граната. "Сьогодні" також ділилися рецептом шашлику в гранатовому соусі.