Ольга Сумська. Фото: Facebook
Народна артистка України Ольга Сумська напередодні світлого свята Воскресіння Христового поділилася з "Сегодня.ua" простим і смачним рецептом запіканки до святкового великоднього столу.
Актриса розкрила секрет, як приготувати ніжну запіканку, яка займе почесне місце на великодньому столі.
Запіканка "Ніжне задоволення"
Інгредієнти на 4 порції:
800 г жирного домашнього сиру
3-4 ст. ложки цукрового піску
3-6 домашніх яєць
50 г родзинок
пакетик ванільного цукру
Приготування:
Готуємо продукти.
Забиваємо в сир яйця.
Всипаємо ванільний цукор. Перемішуємо
Додаємо цукровий пісок,
кладемо родзинки,
Ретельно вимішуємо.
Скляну форму змащуємо вершковим або оливковою олією. Викладаємо масу в форму, накриваємо кришкою і ставимо в попередньо розігріту до температури 150 ° С духовку на 30-40 хвилин. За 10 хвилин до готовності відкриваємо кришку
Змащуємо запіканку базарними густими вершками. Посипаємо зверху цукром і знову ставимо в духовку, вже не накриваючи кришкою, щоб запеклася рум'яна кірочка (ще 5-10 хвилин). Виймаємо, знову закриваємо, це важливо, щоб запіканка охолола і пустила сік.
Потрібно дотримуватися всіх цих етапах, і успіх гарантований. Запіканка цілком може бути центром пасхального столу.