Овочеве ризото з помідорами та базиліком: рецепт дня

16 червня 2020, 14:28
Рецепт італійського ризото з томатами

Ризото з помідорами

Ризото з овочами – смачна італійська страва, яке не відніме багато часу і сил. Ми пропонуємо зробити його з помідорами, базиліком, білим вином і пармезаном.

Для приготування ризото найкраще підходять італійські сорти рису: арборіо, карнаролі і віалоне нано. Вони надають страві необхідну текстуру і не розварюються, вбираючи велику кількість вологи.

Реклама

Овочеве ризото

Ризото з помідорами

Час приготування:

Реклама
  • 40 хвилин

Калорійність:

  • 117 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 ріпчаста цибуля
  • 4 середніх помідора
  • 1/2 склянки листочків зеленого базиліка
  • 1 1/5 л курячого бульйону
  • 150 мл білого вина
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • 400 г рису арборіо
  • Пармезан
  • Сіль, перець

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте в сотейнику з високими бортиками олію і обсмажити цибулю 5-7 хвилин – до м'якості.
  2. Додайте в каструлю рис і добре перемішайте, щоб всі зернятка просочилися олією. Готуйте на середньому вогні 2-3 хвилини.
  3. Влийте вино, перемішайте і готуйте ще 2 хвилини. Додавайте гарячий бульйон невеликими порціями в міру набрякання рису, готуйте ще 20 хвилин.
  4. Томати ошпарьте, зніміть шкірку, наріжте. Додайте до ризото за 3-4 хвилини до готовності рису.

Як подавати ризото

Зніміть ризото з вогню, залиште на 2 хвилини, потім додайте до смаку спеції, різаний базилік і тертий сир. Подавайте на стіл, прикрасивши тонкою стружкою пармезану.

Дивіться відео, як приготувати ризото з зеленим горошком:

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ризото з лисичками . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом ризото від Гордона Рамзі .