Особливості вживання алкоголю в літній період

24 червня 2016, 04:58
З приходом теплої погоди, кожен прагне вибратися на природу. Весна і літо – це пора року, коли з'являється велике бажання замаринувати м'ясо і відправитися на природу

Звичайно ж, який шашлик обходиться без алкоголю? І тут на допомогу приходять поради дієтологів, які розповідають, як краще пити алкоголь, щоб організм засвоював його правильно і без наслідків, пише "Ортодокс".

Фахівці рекомендують ні в якому разі не вживати алкоголь на голодний шлунок. Спочатку необхідно прийняти порцію їжі і тільки потім можна випити.

Реклама

Дієтолог Оксана Скиталінська зазначає: "Щоб зменшити згубну дію вина і горілки, треба кожен раз після випивки добре закушувати. Краще почати їсти за півгодини до тостів. Найкраще поєднувати алкоголь з овочами.

Жир і алкоголь – це, скажімо так, подвійне зло. М'ясо загострює дію спирту. Від цього почнуть проявляти себе хронічні захворювання – холецистит, панкреатит, виразка шлунку".

Прийом алкоголю в поєднанні з жирними стравами вкрай небажаний. Від такого тандему, у володарів каменів в жовчному міхурі, може початися їх рух, що призводить до колик, а в підсумку і сильного болю. В даному випадку з алкогольними напоями краще їсти овочеве рагу або шашлик з овочів.

Реклама

Алкоголь виводить з організму вітамін С, тому після застілля, рекомендується випити вітамінний коктейль з бананом або вівсяними пластівцями, які очистять організм і збагатять його корисними бактеріями.