Оранчелло: як приготувати ароматну апельсинову настоянку

29 листопада 2018, 19:31
Приготуйте зараз, щоб до Нового року пригостити рідних смачним напоєм

Апельсинова настоянка. Фото: depositphotos.com

Оранчелло – це апельсиновий варіант лімончелло, італійської настоянки на горілці. Але є суттєва різниця в способі приготування двох лікерів. Якщо для лімончелло використовується тільки цедра, то щоб зробити оранчелло, крім шкірки потрібно і сік плодів. Завдяки цьому апельсиновий варіант виходить більш м'яким. 

Оранчелло 

Реклама

Складові: 

  • 0.7 л горілки
  • 5 великих апельсинів
  • 500 г цукру

Рецепт приготування:

  1. Апельсини добре помийте гарячою водою (можна з використанням соди). Акуратно зніміть цедру смужками за допомогою овочечистки. Не зачіпайте білу частину шкірки, інакше напій гірчитиме.
  2. Складіть цедру в чисту банку з кришкою і залийте горілкою. Поставте в холодильник або в інше прохолодне темне місце на 5 днів.
  3. Те, що залишилося від апельсинів, складіть у мішечок, щільно зав'яжіть і приберіть до холодильника. На шостий день апельсинову настоянку процідіть. Цедру можна викинути.
  4. З апельсинів вичавіть сік. Його повинно вийти близько 500 мл. Якщо менше, доведеться додати воду до потрібного обсягу.
  5. Змішайте апельсиновий сік з 0.5 кг цукру і поставте на сильний вогонь. Нагрійте, постійно помішуючи. Готовий сироп повністю охолодіть.
  6. Змішайте сироп з апельсиновою настоянкою, перелийте вийшов лікер в пляшку і поставте в холодильник ще на 2-3 дня.

Напомним, ранее мы писали, как ияк використовувати лимонну цедру для приготування страв ния блюд. Сайт "Сегодня" также называл пя п'ять причин пити апельсиновий сік щодня.

Реклама

Смотрите видео, как приготовить итальянский напиток лимончелло: