Визначено найкорисніші для здоров'я овочі

14 грудня 2017, 16:53
Ці продукти потрібно обов'язково включити в раціон

Баклажан корисний для вашого здоров'я. Фото: pixabay.com

Є декілька овочів, що корисні поза сезоном і тому обов'язково повинні бути включені в раціон харчування. Про це експерти розповіли в KitchenMag, при цьому одним з таких надзвичайно цікавих овочів вони назвали звичайну капусту.

Проста і дешева капуста, за словами фахівців, містить у своєму складі з'єднання метілметіонін, яке надає позитивну дію на організм при виразкових хворобах шлунка та гастриті. У зимовий час саме капуста, а не цитруси, є найбільш повноцінним джерелом вітаміну С, додали вони.

Реклама

"У білоголової капусти вітаміну С в кілька разів більше, ніж в мандаринах і лимонах, що робить овоч незамінним для профілактики вірусних захворювань", – зауважили медики.

Також суперкорисними названі морква і буряк. Вчені пояснили, що морква, на відміну від багатьох овочів, не втрачає, а, навпаки, збільшує корисні властивості при температурній обробці. Морква містить багато бета-каротину (вітаміну А), а також магній, цинк, вітаміни Е і С. Щоденне вживання знижує ризик розвитку раку, підкреслюють медики.

Що стосується буряка, то цей дешевий коренеплід є потужним антиоксидантом, що знижує рівень холестерину в судинах. У ньому також багато вітаміну С, а також заліза, магнію і цинку. Буряк ідеально підходить для захисту від втоми і анемії.

Реклама

Баклажан називають "овочем довголіття" – в його шкірці містяться потужні антиоксиданти, які покращують функціонал головного мозку і поліпшують пам'ять. Завдяки вітамінної складової, клітковині і мікроелементів в їх складі баклажани позитивно впливають на стан серцево-судинної системи, перешкоджають розвитку діабету.

У список найкорисніших увійшов і картопля. Цей овоч, за словами експертів, не тільки багатий вітамінами С і В – його крохмаль грає роль найважливішого для організму пребіотика. Крім цього, вживання картоплі, в якому поєднуються калій і магній, перешкоджає утворенню тромбів.

Нагадаємо, раніше ми писали про найнебезпечніші продукти харчування, які збільшують вагу, підвищують тиск і загрожують раком. Кріме цього, експерти назвали "чорний список" їжі, яка шкодить травленню.