Онкологи розповіли про фрукт, яикй допомагає уникнути раку

28 вересня 2015, 12:58
Певний раціон здатний змінити метаболізм

Чорнослив. Фото: pitanie-plus.com

Сушені сливи містять речовини, які допомагають боротися з раком кишечника, встановили американські вчені. Було доведено, що цей продукт позитивно впливає на мікрофлору кишечника, запобігаючи появі небезпечних утворень.

"Сушені сливи допомагають підтримати популяцію корисних бактерій в товстому кишечнику. А це значно знижує ризик раку. До того ж, в продукті містяться поліфеноли. Це антиоксиданти, нейтралізуючі небезпечні пошкодження ДНК, викликані реактивними формами кисню", – зазначає Ненсі Тернер.

Реклама

Не секрет, що певний раціон здатний змінити метаболізм і склад мікрофлори кишечника. Ці аспекти критично важливі для запобігання та лікування різних захворювань.

Протиракові властивості сушених слив фахівці перевірили на прикладі щурів. Так, тварини, які споживали сушені сливи, демонстрували скорочення кількості аберантних крипт (ущільнень епітелію кишечника) і зменшення кількості осередків аномальних крипт.