Оливкова олія може бути небезпечною для організму

27 липня 2014, 01:32
Медики радять у жодному разі не нагрівати цей продукт

Оливкову олію радять вживати лише без термічної обробки. Фото: zdoroviymir.com

Дуже корисна, як багато хто думає, оливкова олія аж ніяк не є абсолютно здоровим продуктом, про що в черговий раз заговорили дослідники. Професор Родні Білтон, який 15 років до цього вивчав властивості різних харчових продуктів, поповнив список експертів, які критикують повальне захоплення оливковою олією, передає directpress.

Професор Білтон не стверджує, що в оливковій олії немає користі і зовсім не збирається рекомендувати всім відмовлятися від вживання цього продукту. І все таки фахівець вважає, що на хвилі популяризації олія оливи часто вживається за таких умов обробки і подачі на стіл, що продукт дійсно стає потенційно небезпечним для організму.

Реклама

За словами експерта, оливкова і деякі інші популярні в кулінарії олії у жодному разі не можна нагрівати під час приготування страв. Однак саме ця важлива для підтримки здоров'я умова найчастіше порушується.

"Коли нерафінована оливкова олія перегрівається, в ній відбувається процес перекисного окислення ліпідів, кінцевими продуктами якої є токсичні для людини речовини", – зазначає дослідник.

Медик вважає, що в результаті реакцій з білками і молекулами ДНК такі з'єднання рано чи пізно починають призводити до розвитку онкологічних і серцево-судинних захворювань. Згідно з цією концепцією, професор рекомендує вживати оливкову олію строго у вигляді заправки для свіжих овочів, а для приготування використовувати інші рослинні олії й тваринні жири.

Реклама

.