Ідея для обіду: тальятелле з креветками в пивному соусі

12 квітня 2018, 11:00
Готуємо пасту з креветками, грибами і світлим пивом

Паста з креветками по-італійськи Фото: freepik.com

Замість тальятелле ви можете використовувати будь-яку іншу пасту з твердих сортів пшениці.

Паста з креветками по-італійськи

Реклама

Складові:

  • 350 г креветок
  • 250 г сухої пасти тальятелле
  • 1 шт. ріпчастої цибулі
  • 1 солодкий червоний перець
  • 1 солодкий жовтий
  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 250 г грибів (печериць, лисичок або опеньків)
  • 2 зубчики часнику
  • 400 г нарізаних консервованих помідорів без шкірки
  • 150 г консервованої кукурудзи
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 ч.л. свіжого чебрецю
  • 1 стакан світлого пива
  • 1 пучок зелені петрушки
  • кілька гілочок базиліка
  • сіль, мелений чорний перець

Рецепт приготування:

1. Цибулю почистити. Солодкий перець розрізати, видалити насіння і перегородки. Дрібно нарізати овочі і обсмажити їх на рослинній олії до м'якості.

Реклама

2. Гриби помити і нарізати скибочками. Часник почистити і дрібно порубати. Гриби і часник змішати з цибулею і перець. Смажити все разом ще 3-5 хвилин.

3. Консервовані помідори змішати з томатною пастою і листочками чебрецю, додати до грибної суміші, перемішати. Влити пиво, посолити і поперчити. Тушити на слабкому вогні 5-10 хвилин, помішуючи, поки соус не загусне.

4. Покласти в соус креветки і кукурудзу, дати закипіти і готувати 2-3 хвилини.

Реклама

5. Відварити тальятелле у великій кількості підсоленої води, відкинути на друшляк.

6. Як тільки вода стече, додати пасту в соус разом з нарізаною зеленню. Довести до кипіння.

7. Перекласти блюдо на підігріті тарілки і подавати. За бажанням пасту можна посипати тертим пармезаном.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом минестроне з беконом. Сайт "Сегодня" також писав, як приготувати курячі ніжки в грецькому стилі.

Дивіться відео, як приготувати пасту з мідіями в томатному соусі: