Обід в американському стилі: чаудер з кукурудзою і креветками

19 червня 2018, 09:59
Чаудер – це густий суп з риби або морепродуктів

Чаудер з кукурудзою і креветками Фото:

Обов'язкові інгредієнти цього американського супу – риба або ракоподібні, молюски, овочі (цибуля, картопля) і томатна або вершкова основа. Сьогодні ми приготуємо вершковий чаудер з креветками, беконом і кукурудзою.

Чаудер з креветками, беконом і кукурудзою

Реклама

Інгредієнти:

  • 2 банки солодкої консервованої кукурудзи
  • 1 стакан жирних вершків
  • 250 г бекону
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 велика картоплина
  • близько 500 г великих сирих креветок
  • 2 склянки курячого або рибного бульйону
  • сіль, чорний і каєнський перці за смаком
  • зелена цибуля

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Залити половину кукурудзи (рідину попередньо злити) вершками.
  2. Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на середньому вогні 8-10 хвилин. Потім все пюрирувати в блендері.
  3. У каструлі з товстим дном обсмажити нарізаний смужками бекон до хрусткої скоринки. Викласти бекон на тарілку, застелену паперовим рушником.
  4. До каструлі з 2 ст.л. жиру додати дрібно порізану цибулю, часник і нарізану середніми кубиками картоплю. Обсмажити, помішуючи, близько 12-15 хвилин. Наприкінці додати решту кукурудзу.
  5. Влити бульйон і довести до кипіння. Додати збиту з вершками кукурудзу і креветки. Прогріти до готовності креветок, близько 5 хвилин.
  6. Готовий чаудер посолити, поперчити за смаком і при подачі посипати смаженим беконом і дрібно посіченою зеленою цибулею.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом весняного супу з черемшею. Ми також писали, як зварити суп-пюре з зеленого горошку. Крім цього, ми розповідали, як приготувати гаспачо з буряка.

Дивіться відео, як приготувати колумбійський картопляний суп: