Новий погляд на звичну страву: ліниві голубці з кускусом в духовці

29 травня 2018, 17:24
Рецепт смачної і простої вечері

Ледачі голубці з кускусом. Фото: depositphotos.com

Традиційні ліниві голубці готуються з м'ясного фаршу з капустою і рисом. Ми пропонуємо замінити рис кускусом: завдяки цій крупі страва вийде набагато ніжнішою.

Ледачі голубці з кускусом

Реклама

Інгредієнти на 4 порції:

  • 400 г змішаного фаршу
  • 400 г білокачанної капусти
  • 100 г кускусу
  • 200 мл молока
  • 100 мл вершків
  • 100 мл томатного соусу, кетчупу або солодкої аджики
  • 2 яйця
  • пучок зеленої цибулі
  • сметана
  • сіль, перець за смаком

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Капусту дрібно нашаткувати і залити окропом на 3-4 хвилини, після чого рідину злити.
  2. Кускус залити склянкою гарячої води і залишити на 5 хвилин під кришкою.
  3. М'ясний фарш змішати з капустою, кускусом, дрібно порізаною цибулею. Додати яйця, сіль і перець за смаком, ретельно перемішати до отримання однорідної маси.
  4. З готового фаршу сформувати м'ясні кульки. Викласти до форми для запікання в один шар.
  5. В окремій мисці з'єднати молоко, вершки і томатний соус. Залити отриманою сумішшю голубці.
  6. Накрити форму фольгою і запікати в розігрітій до 180 ºС духовці протягом 20 хвилин, після чого зняти фольгу і готувати ще 15-20 хвилин.
  7. Подати ліниві голубці зі сметаною і свіжою зеленню.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати з фаршу ідеальні котлети. Ми також ділилися найкращими ідеями страв з фаршу.

Дивіться відео, як приготувати фарширований багет по-французьки: