Новий погляд на класичну страву: салат Капрезе з кавуном

28 серпня 2018, 13:47
Кавун кардинально змінює смак знаменитого італійського салату

Капрезе з кавуном Фото: popsugar.com

Капрезе – це популярний салат родом з італійського острова Капрі. У класичному рецепті він готується з моцарели, помідорів і базиліка. Ми пропонуємо вам літній варіант цієї страви – з додаванням соковитої м'якоті кавуна. Заправка з оливкової олії, бальзамічного оцту і солі вдало "пов'язує" всі інгредієнти Капрезе.

Капрезе з кавуном

Реклама

Складові:

  • 1 склянка червоних і жовтих помідорів чері, розрізаних навпіл
  • 2 склянки м'якоті кавуна, нарізаної кубиками
  • 225 г кульок моцарелли, розрізаних навпіл
  • 8-10 великих листочків базиліка, нарізаних
  • 3/4-1 чайна ложка морської солі
  • 1 столова ложка бальзамічного оцту (або за смаком)
  • 2 столові ложки оливкової олії extra virgin (або за смаком)

Рецепт приготування:

  1. Покладіть нарізані помідори, кавун, моцарелу і базилік у велику миску.
  2. Посипте сіллю, збризніть олією й оцтом. Обережно перемішайте, щоб усі інгредієнти вкрилися заправкою. Приправте за смаком і подавайте.

Нагадаємо, раніше ми називали п'ять ознак, за якими можна обрати смачний і соковитий кавун. Сайт "Сегодня" також повідомляв, що на Тайвані з'явився в продажу хліб-кавун.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати желе з горілкою в кавуні: