Новий фуд-тренд: суперпишні японські оладки

5 грудня 2017, 13:30
Цей смачний десерт можна приготувати на власній кухні

Хоткейки з'явилися в Японії Фото: osu-ameyoko.co.jp

В Японії з'явився новий кулінарний тренд – суперпишні оладки, або хоткейки. Вони схожі на маленькі суфле: ніжні всередині та хрусткі зовні.

Незвичайні млинці придумали в одному з кафе Токіо, де за ними як і раніше вишиковуються цілодобові черги. Зараз таких закладів уже не злічити, але людям як і раніше доводиться чекати, щоб спробувати новий десерт. Так, в одне токійське кафе, де оладки готує єдиний кухар, можна потрапити тільки за номерками, які видають особисто або в Твіттері. А в іншому закладі роблять тільки 90 порцій хоткейків на день.

Реклама

Франшиза на пишні оладки поширилася по всій Японії, а вдома господині намагаються приготувати самостійно. Щоб оладки вийшли повітряними, в тісто додають добре збиті білки. У рецептах можна часто зустріти рікотту, маскарпоне і навіть майонез. Оладки печуть на сковороді в кулінарних кільцях, часто накриваючи кришкою.

Рецепт хоткейків на молоці

Інгредієнти на 8 штук:

  • 1 1/2 склянки борошна
  • 3 столові ложки цукрової пудри
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1 1/4 склянки молока
  • 4 столові ложки розтопленого масла кімнатної температури
  • 1/2 чайної ложки екстракту ванілі
  • 1 великий яєчний жовток плюс 3 великих яєчних білка
  • антипригарний спрей
  • Кленовий сироп і масло для подачі

Рецепт приготування:

Реклама
  1. Для японських млинців вам знадобляться чотири кільцеві форми діаметром 7.5 см і заввишки 5 см.
  2. Перемішайте у великій мисці борошно, цукрову пудру, розпушувач і сіль. Окремо з'єднайте молоко, розтоплене масло, ванільний екстракт і яєчний жовток.
  3. Збийте яєчні білки міксером до появи жорстких піків.
  4. Перемішайте молочну і борошняну суміші. У кілька прийомів додайте збиті білки, кожен раз акуратно перемішуючи.
  5. Злегка збризніть формочки кулінарним спреєм.
  6. Нагрійте велику антипригарну сковороду на середньому вогні. Покладіть на сковороду форми і додайте в кожну по 1/2 склянки тесту (воно повинно заповнювати кожне кільце приблизно наполовину).
  7. Накрийте сковорідку кришкою і готуйте, поки тісто не підніметься до верху форми і не підрум'яниться на дні, близько 5 хвилин. Відокремте форми від сковорідки з допомогою кухонної лопатки.
  8. Використовуючи щипці, акуратно переверніть формочки. Знову накрийте і готуйте до золотистого кольору, ще 5 хвилин. Перекладіть на тарілку і зніміть формочки. Повторіть з рештою тестом.

Подавайте японські оладки відразу ж після приготування разом з вершковим маслом і кленовим сиропом.

Нагадаємо, раніше "Сегодня" писав, як приготувати низькокалорійні оладки з цільнозернового борошна.