На Овнів завжди можна покластися, втім, як і на гречку
З котлетою, куркою, рибою або з салатами – гречана каша підходить як гарнір до будь-якої страви. Особливо її люблять спортсмени, тому що це джерело сили і витривалості.
"Гречка корисна тим, що не містить "швидких" вуглеводів, які можуть істотно вплинути на вашу вагу", – говорить сімейний лікар Михайло Соколовський.
Зараз українці все частіше скаржаться на сторонній хімічний запах в крупах, особливо в гречці. Це впливає не тільки на аромат, але і псує смак каші.
Пестициди або пліснява – основна причина поганого запаху від будь-якої крупи, розповідають фахівці. Хімікати додаються, щоб довше зберігати зерно і відлякувати шкідників – щурів і жуків. А ось пліснява – результат неправильного зберігання. Хороша гречка не повинна мати сторонніх запахів. Якщо ж ви все-таки купили крупу з неприємним запахом, вживати її не можна.
"Вживаючи в їжу такі продукти, ви можете отримати інфекційну хворобу або алергічну реакцію, складність яких передбачити не можна", – підкреслює Михайло Соколовський.
Якщо ви все-таки придбали крупу неналежної якості, її можна повернути в магазин, головне, мати чек. Віддати неможливо той товар, який ви вже спробували.
Як правильно зберігати гречку вдома
Але не тільки виробник повинен дотримуватися правил зберігання. Для господинь теж є кілька порад. По перше, крупи завжди потрібно зберігати в закритій тарі в холодних темних приміщеннях, а якщо є можливість, то в морозилці. По-друге, варто пам'ятати, що після відкриття упаковки крупу можна зберігати не більше місяця. По-третє, будь-яку крупу потрібно промивати перед приготуванням – тільки так ваша каша буде смакувати якнайкраще.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами незвичайних страв з гречки.