Незвичні поради для бажаючих схуднути

3 лютого 2016, 06:18
Вам допоможуть маленькі тарілки і грамотний аперитив

Їжте недомінуючою рукою, якщо хочете схуднути. Фото: www.newseventsturin.net

Заповітна мрія "їсти і не товстішати", нарешті, стала реальністю. Наукові співробітники, які працюють в медичній школі при Гарвардському Університеті, спільно з багатьма міжнародними колегами оприлюднили перелік незвичайних порад, які допоможуть Вам схуднути з кожним прийомом їжі, пише gogetnews.info.

Правильні тарілки
Вчені довели, що якщо колір посуду збігається з кольором їжі (наприклад, рис на білій тарілці), ми, самі того не підозрюючи, з'їдаємо на 18% більше, ніж варто було б. Зробіть ставку на червоний, якщо хочете схуднути. Можливо, це пов'язано з тим, що наш мозок пов'язує цей колір зі знаком "стоп". Крім того австралійські вчені з Університету Бонд виявили, що краще використовувати тарілки набагато меншого діаметра – це знижує ймовірність переїдання. Елементарна математика для тих, хто худне: зменшення діаметра посуду на 20% сприятиме зменшенню споживання їжі на 20%.

Реклама

Ділимо на чотири
Коли вам нестерпно хочеться побалувати себе забороненим для вашої дієти продуктом, наприклад, з'їсти, розділіть його на чотири частини і дуже повільно з'їжте три з них. Четвертим шматочком обов'язково когось почастуєте або, не роздумуючи, відкладіть в сторону. Насолоджуйтеся десертом безпечно для вашої фігури.

Голод або спрага?
Дуже часто почуття голоду можна сплутати з жагою. Особливо між прийомами їжі. Якщо вам здається, що ви зголодніли, випийте спочатку склянку води і тільки потім, через пару хвилин, ще раз прислухайтеся до себе – вам як і раніше здається, що ви голодні?

Правило 15 хвилин
Якщо у вас виникло непереборне бажання перекусити між прийомами їжі, наприклад, чимось солоденьким, спробуйте почекати 15 хвилин, перш ніж покласти щось у рот. У багатьох випадках ця тривога зникне раніше. Це ж правило стосується і десертів – чекаєте заповітне час і вирішите, чи дійсно вам все ще його хочеться. Важливо! Ніколи не накидайтеся на їжу, якщо ви розсерджені або засмучені – краще 15 хвилин глибоко подихати і подумати, щоб заспокоїтися.

Реклама

Правша-лівша
Все геніальне просто. Їжте недомінуючою рукою, якщо хочете схуднути. Наприклад, якщо ви правша, спробуйте пообідати лівою. І навпаки. Коли ми використовуємо іншу руку, то вживаємо на 20% менше їжі. Це відмінно працює в свята і на відпочинку, коли ризик з'їсти більше, ніж слід, особливо великий.

Моментальне фото
Якщо у вас виникла непереборна спокуса перед забороненим кулінарним вишукуванням, перш, ніж на нього "напасти", зробіть фотографію. Цілком імовірно, що естетичне задоволення від зображення на телефоні, змусить вас переосмислити бажання.

Вибір обмежений
Меншу різноманітність їжі допомагає схуднути. Коли перед нами виникає велика кількість різних і дуже апетитних страв, важко встояти перед спокусою, щоб не спробувати їх все. Обмежений вибір продуктів убезпечить вас від переїдання.

Реклама

Вилки убік
Якщо ви дійсно націлені на те, щоб з'їсти менше, спробуйте використовувати такий найпростіший трюк – відкладайте вилку або ложку в сторону після кожного укусу. Таким чином сам процес помітно сповільниться, і ви легко витримаєте заповітні 20 хвилин, після яких і приходить насичення.

Відволікаючий маневр
Вимкніть телевізор і відкладіть в сторону гаджети, навіть якщо зазвичай ви з ними нерозлучні. Всілякі девайси змушують нас з'їдати на 15% більше, ніж слід було. У числі строгих табу – обіди та вечері за робочим столом в офісі: спрацьовує схожий ефект, але тільки від монітора комп'ютера. До слова, під час читання книги таких негативних наслідків для вашого шлунка не виникає.

Фруктовий рай
Заведіть будинку спеціальну фруктовницю або тарілку із корисними снеками і завжди тримайте їх повними. Яблука, виноград, апельсини будуть виконувати далеко не тільки декоративну функцію. Це також надзвичайно легка і відмінна відповідь на спокусу накинутися на щось шкідливе між обідом і вечерею. Нехай краще фрукти вводять в вас спокусу, ніж, скажімо, чіпси, яких у вас вдома просто бути не повинно.

Жуй-жуй
Як відомо, процес травлення починається у нас в роті, оскільки слина містить особливі ферменти, які його і запускають. Дослідження, проведені китайськими вченими (результати були опубліковані в журналі American Journal of Clinical Nutrition) показали, що люди, які мають звичку довго жувати, з'їдають менше. 40 жувальних рухів замість середньо статистичних п'ятнадцяти зменшують калорійність обіду майже на 12%. А це означає, що людям, які старанно і довго жували протягом року, вдасться позбутися до 8 кілограмів! Ви можете накладати в тарілку стільки їжі, скільки захочете, але з'їсти все не зможете, оскільки насичення наступить набагато швидше. Більш того, при ретельному пережовуванні їжі, глюкоза надходить у кров поступово, а гормони, відповідальні за переробку поживних речовин і апетит, виробляються в помірних кількостях.

Грамотний аперитив
Візьміть за правило не починати обід надто голодними – ризик переборщити з їжею помітно вище. Випийте один або дві склянки за півгодини до їжі, таким чином ви частково заповніть шлунок і забезпечите себе від того, що почнете їсти занадто швидко або занадто багато. Інший варіант – почати трапезу з фрукта чи овоча, багатого вітаміном С (ківі, цитрусові, болгарський перець, капуста і тд), що допомагає спалювати жири і вивести надлишок рідини з організму.

Ефект трійки
У ресторані завжди замовляйте тільки три страви. Це може бути гаряче і дві інших, що його супроводжують. Наприклад, закуска і келих вина, або булочка і десерт. Або з'їжте основне блюдо і два шматочки хліба. Результат – на 21-23% менше калорій.

Закохайтесь в Омега-3
Щодня обов'язково додавайте в раціон страви, багаті омега-3 жирними кислотами. Поліненасичені жири – союзники в боротьбі з втратою ваги, незважаючи на їх високу калорійність. Омега-3 міститься в горіхах, насінні чіа і синій рибі (скумбрія, оселедець, сардина, тунець).

Йод і хром – усьому голова
Спалювати жири допомагає і йод, якого потребує наша щитовидна залоза. Вона виробляє відповідні гормони. Цей елемент присутній в йодованої солі, морській рибі і морепродуктах, грибах, шпинаті і моркви. На відміну від йоду – хром контролює рівень глюкози і зменшує кількість інсуліну в крові. Беріть на замітку крупи з цільного зерна, брокколі і сир.