Незвичайні рецепти з огірків і помідорів

11 липня 2015, 13:07
З огірків готуємо морозиво, а з черствого хліба і помідорів – вишуканий салат

Яйця, запечені в помідорах

Нарешті настав той самий час, коли огірків і помідорів на прилавках ( а значить, і у нас в холодильнику) стільки, що не встигаєш готувати салати. У Київській області в липні навіть періодично влаштовують "День томату і огірка – корнішона " , показуючи кращі досягнення з вирощування цих овочів . Але от тільки одними салатами ситий не будеш , та й набридає така одноманітність. Тому ми вирішили запропонувати вам приготувати менш звичні , але вкрай цікаві страви з огірків і помідорів , які приємно здивують ваших близьких.

ОГІРКОВО-ЛАЙМОВЕ МОРОЗИВО

Реклама

Інгредієнти (8 порцій)
Огірок великий 1 шт.
Цукровий сироп 1 скл.
Сік лайма 1/3 скл.
Очищений натертий імбир 1 ч. Л.

Приготування ( 10 хв. )
Огірок очищаємо від шкірки. У блендері перетворюємо в пюре суміш огірка, звичайного цукрового сиропу ( вариться з розрахунку 1 до 1), соку лайма і тертого імбиру. Проціджуємо через дрібне сито, після чого розподіляємо по формах для морозива, вставляємо палички ( можна обійтися і без них ) і заморожуємо до твердого стану ( мінімум 6 годин).


Реклама

ЯЙЦЯ, ЗАПЕЧЕНІ В ПОМІДОРАХ

Інгредієнти (4 порції)
Великі помідори 4 шт.
Свіжі або заморожені зерна кукурудзи 1/2 ст.
Яйця 4 шт.
Зелену цибулю 2 ч . Л.
Тертий сир ( пармезан або інший) 1/4 ст.
Сіль , перець за смаком

Приготування (1 година)
Розігріваємо духовку до 180 градусів. Форму для випікання застилає пергаментом. Зрізаємо верхівку з кожного помідора , ложкою акуратно видаляємо нутрощі, намагаючись не пошкодити стінки . Викладаємо у форму помідори, солимо і перчимо, в кожен кладемо порцію кукурудзи , окремо збиваємо яйця з зеленою цибулею, сіллю і перцем. Виливаємо суміш у помідори, зверху посипаємо тертим сиром. Випікаємо від 45 до 50 хвилин. Подаємо помідори теплими, з підсмаженим хлібом .

Реклама

ХОЛОДНИЙ СУП З ОГІРКОМ, БАЗИЛІКОМ І М'ЯТОЮ

Інгредієнти (4 порції)
Сметана 1 ст.
Свіжий базилік 1/2 ст.
Свіжа м'ята 1/2 ст.
нарізаний
зелена цибуля 1/4 ст.
Вода 1 ст.
Огірок великий 1 шт.
Лимонний сік 1 ст. л .
Гострий соус ( табаско або інший) 1/2 ст. л .
Сіль за смаком

Приготування (15 хв. )
Огірок очищаємо від шкірки, видаляємо насіння , нарізаємо . У блендері збиваємо в пюре сметану, базилік, м'яту, зелений лук і воду. Додаємо огірок і ще трохи збиваємо. Змішуємо лимонний сік і гострий соус, приправляем сіллю , додаємо в суп. Залишаємо його охолоджуватися на 3 години. Краще подавати суп до столу в той же день, коли він був приготовлений .

ТОМАТНИЙ САЛАТ З РІКОТТОЮ

Інгредієнти ( 4 порції

Черствий хліб 250 г
Помідор 900 г
Червона цибуля 1/2 шт.
Червоний винний оцет 3 ст. л .
Оливкова олія 2 ст. л .
Рикотта 400 г
Листя базиліка 1 скл.
Сіль, мелений перець за смаком

Приготування (1 година)
Хліб, який полежав 1-2 дні і підсох , нарізаємо дрібними кубиками, помідори – часточками. Також тонко нарізаємо цибулю. Розігріваємо духовку до 190 градусів. Хліб викладаємо на деко рівним шаром, запікаємо до сухого стану і золотистої скоринки (близько 20 хвилин). У мисці змішуємо помідори, цибулю , оцет , масло, сіль і перець. Додаємо туди ж підсмажений хліб і листя базиліка (великі треба порвати ) , перемішуємо . Даємо постояти 20-30 хвилин, щоб хліб ввібрав в себе рідину . Розкладаємо салат по тарілках, зверху посипаємо тертим сиром Рікотта .