Німецький маковий пиріг "Зебра": простий рецепт смачного десерту

6 грудня 2016, 17:19
Пиріг-зебру готувати дуже просто, а виглядає він оригінально і незвично

Всім відомо, що німці дуже люблять м'ясо і пиво. Але в баварській кухні також можна знайти надзвичайно смачні фруктові і сирні десерти.

Німецькі господині люблять Zebrakuchen або пиріг-зебру. Готувати його дуже просто, а виглядає він як справжній шедевр.

Реклама

В "Кулінарній академії Олексія Суханова" на каналі "Україна" поділилися рецептом цієї незвичайної страви.

Складові:

Реклама

Для тіста:

2 ст. пшеничного борошна

100 г вершкового масла

Реклама

дрібка солі

2 ст. л. води

Для начинки:

3 ст. молока 2,5%

1 ст. цукру

100 г вершкового масла

250 г сиру 9%

1 яйце

1 ст. меленого маку

1 ст. манної крупи

Приготування:

  1. На великій тертці натерти вершкове масло, додати дві склянки борошна, сіль і 2 ст. л. води. Замісити тісто. Загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 10 хвилин.
  2. Приготувати начинку. У каструлю налити 3 склянки молока, додати 150 г цукру, ½ пачки вершкового масла і поставити на вогонь.
  3. Змішати мак і манку. Як тільки молоко закипіло, ввести мак з манкою, безперервно при цьому розмішуючи. Зняти з вогню і дати настоятися близько 10 хвилин.
  4. Дістати тісто, розгорнути між двома шарами пергаментного паперу, і викласти в форму.
  5. У блендері перебити 250 г сиру з одним яйцем. Одну третину отриманої суміші відкласти в окрему посудину. Решту ввести в молоко з маком. Все перемішати.
  6. У центр тіста покласти спочатку суміш з маком, зверху – сир. За таким принципом викладати начинку. Струсити форму, щоб начинка розійшлася. Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на одну годину.