"Не більше двох в день": дієтологи розповіли, як правильно їсти хурму

8 листопада 2018, 14:58
Зловживати помаранчевим фруктом не варто з багатьох причин

Хурма корисна для здоров'я

Відео: "Ранок з Україною" (Телеканал Україна)

Солодка, яскрава і соковита " їжа богів " – сезон хурми в розпалі! Виявляється, ця смачнаягода містить багато калію і дуже корисна для "сердечників".

" Хурма – відмінне джерело вітамінів групи B, P і С. Це дуже класно, тому що вітамін С – це головний антиоксидант. Хурма містить багато фруктози і глюкози, тому не можна вживати більше двох фруктів в день ", – говорить дієтолог Людмила Гончарова .

Реклама

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

А ще хурма покращує зір, позбавляє від хронічної діареї та навіть депресії. Їдять ягоду зазвичай свіжою. Якщо не любите терпкість – сховайте в морозильну камеру на кілька годин. Потім помістіть під гарячу воду, і хурма буде буквально танути в роті .

Насправді, хурма – ще й відмінний інгредієнт для кулінарних шедеврів. Її додають в джеми, варення, салати, десерти, випічку і соуси. А якщо хочете ласувати хурмою і в інші сезони, зробіть з неї сухофрукти .

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" розповідав, кому не можна вживати хурму. Ми також розповідали, як схуднути за допомогою хурми.