Названо найнебезпечніші продукти, що викликають рак

30 січня 2018, 10:07
Список шкідливих продуктів опублікували вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі

Продукти тваринного походження шкідливі для здоров'я. Фото: pixabay

Продукти тваринного походження з високим рівнем холестерину можуть підвищити ризик розвитку агресивних злоякісних пухлин, збільшуючи швидкість їх зростання до ста разів. Це з'ясували вчені Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, стаття яких опублікована в журналі Cell Stem Cell.

У дослідженні використовувалися генетично модифіковані миші, у яких був змінений ген, що кодує фермент Lpcat3. Цей білок контролює синтез фосфоліпідів, з яких складається мембрана клітин, і його відключення підвищує рівень холестерину, який бере участь в її формуванні. Виявилося, що збільшення концентрації холестерину сприяє зростанню і діленню стовбурових клітин в тканинах кишківника.

Реклама

Дефектні стовбурові клітини, які починають неконтрольовано розмножуватися, є основною причиною розвитку раку. Показано, що холестерин викликає не тільки потовщення клітин товстого кишечника, але і пов'язаний з швидким зростанням пухлин в тих же тканинах. Однак поки не ясно, чи впливає холестерин на розвиток інших форм раку.

Продукти, багаті насиченими жирами, транс-жирами і деякими вуглеводами, можуть збільшити рівень холестерину в організмі. Для профілактики різних захворювань експерти рекомендують зменшити споживання червоного м'яса і молочних продуктів.

Нагадаємо, які звичайні продукти вбивають рак.

Реклама

Крім цього, ми писали, яка їжа викликає рак. А також розповідали, які продукти допомагають боротися з раком .


Дивіться відео: як вибрати безпечне і свіже м'ясо


Реклама